Automatische Uitschakeling Van De Computer Instellen

Inhoudsopgave:

Automatische Uitschakeling Van De Computer Instellen
Automatische Uitschakeling Van De Computer Instellen

Video: Automatische Uitschakeling Van De Computer Instellen

Video: Automatische Uitschakeling Van De Computer Instellen
Video: Slim opslaan, opslagruimte beheren, zelf of automatisch uit laten voeren in Windows 10 ? 2024, Mei
Anonim

Het automatisch afsluiten van de computer op een bepaald tijdstip bespaart de gebruiker het uitvoeren van een aantal acties en zorgen dat hij zou kunnen vergeten de pc uit te zetten. In het Windows-besturingssysteem kan dit door een taak toe te wijzen en er een planning voor in te stellen.

Automatische uitschakeling van de computer instellen
Automatische uitschakeling van de computer instellen

instructies:

Stap 1

Voordat u de gewenste taak toewijst, is het de moeite waard om het afsluithulpprogramma wat nader te leren kennen, het is met zijn hulp dat de computer wordt uitgeschakeld. Bel de opdrachtregel. Klik hiervoor op de knop "Start", vouw de lijst met alle programma's uit en selecteer "Opdrachtprompt" in de map "Accessoires".

Stap 2

Voer in het nieuwe venster dat wordt geopend de opdracht shutdown /? (afsluiten, spatie, schuine streep, vraagteken) en druk op Enter. Er wordt hulp op het scherm weergegeven, waar het doel van dit of dat argument in detail wordt beschreven. Het argument –s is geschikt voor het automatisch afsluiten van de computer. Sluit de opdrachtprompt.

Stap 3

Als u geen wachtwoord hebt ingesteld om in te loggen, moet u er een instellen. Zonder dit kunt u geen taak toewijzen. Om de login met een wachtwoord te beveiligen, opent u het gedeelte "Gebruikersaccounts" via het "Configuratiescherm" en selecteert u de taak "Wachtwoord maken".

Stap 4

Daarna kunt u direct naar de toewijzing van de taak gaan. Klik op de knop "Start", vouw alle programma's uit, selecteer in de map "Standaard" de submap "Systeem" en klik op het item "Geplande taken". Klik in het geopende venster op de regel (pictogram) "Taak toevoegen".

Stap 5

De wizard Taakplanning doet bijna alles voor u, u hoeft alleen de instructies te volgen. Wanneer u wordt gevraagd een taak te selecteren, klikt u op de knop Bladeren en geeft u het pad naar het bestand shutdown.exe op. Het bevindt zich op de systeemschijf in de Windows-map en de system32-submap.

Stap 6

Stel de frequentie, het schema en de startdatum van het gebouw in. Wanneer u om een wachtwoord wordt gevraagd, voert u het wachtwoord in dat u hebt ingesteld om u aan te melden bij het systeem. Wanneer de "Wizard" zijn werk voltooit en het venster sluit, verschijnt er een nieuw item in de map "Geplande taken". Klik erop met de linkermuisknop.

Stap 7

Er wordt een nieuw venster geopend, ga naar het tabblad "Taak". De regel "Uitvoeren" bevat het volledige pad naar het afsluitbestand. U moet dit item aanvullen met het argument –s, zodat het item er als volgt uitziet: C: (of een ander systeemstation) /WINDOWS/system32/shutdown.exe –s. Merk op dat er een spatie moet zijn tussen de extensie.exe en het argument –s. Bevestig uw wijzigingen met een wachtwoord en sluit het venster.

Aanbevolen: