Welke Videokaart Is Beter: Discreet Of Geïntegreerd

Inhoudsopgave:

Welke Videokaart Is Beter: Discreet Of Geïntegreerd
Welke Videokaart Is Beter: Discreet Of Geïntegreerd

Video: Welke Videokaart Is Beter: Discreet Of Geïntegreerd

Video: Welke Videokaart Is Beter: Discreet Of Geïntegreerd
Video: Koophulp: Dit zijn de beste videokaarten voor Full HD, WQHD en 4K 2024, April
Anonim

Alle apparaten voor het verzenden van beelden naar een monitor zijn onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: geïntegreerd en discreet. Elk type heeft zowel voor- als nadelen, wetende welke, je kunt een videokaart kiezen voor specifieke behoeften.

Notitieboekje
Notitieboekje

Geïntegreerde grafische kaart

Geïntegreerde of ingebedde videokaarten zijn grafische chips die zich direct op het moederbord zelf of in de processor bevinden. Dergelijke apparaten voor beeldoverdracht zijn het meest relevant voor gebruik in tablets, netbooks en soortgelijke apparaten.

Videokaarten van dit type zijn veel goedkoper dan hun discrete tegenhangers. Ze hebben geen eigen koelsysteem, waardoor fabrikanten erin slagen om ruimte te besparen en geen omvangrijke gadgets te maken. Het stroomverbruik van dergelijke grafische systemen is meestal vrij laag, waardoor u de levensduur van de batterij van uw apparaat kunt verlengen, bijvoorbeeld wanneer u op reis bent.

Maar het is niet zonder nadelen, het ontbreken van een koelsysteem beïnvloedt oververhitting, waardoor ze geen krachtige geïntegreerde grafische apparaten creëren, dus de grafische prestaties in 3D-toepassingen zijn laag. Maar toch zijn dergelijke videokaarten behoorlijk succesvol in het omgaan met kantoortoepassingen, het afspelen van video's en niet veeleisende lichte games. Een ander nadeel is het ontbreken van een eigen geheugen, waardoor dergelijke kaarten gebruik maken van het RAM-geheugen van het apparaat. En het belangrijkste is dat als een geïntegreerde videokaart uitvalt, je het hele moederbord moet vervangen of een apart videoapparaat moet kopen.

Discrete grafische kaart

Discrete grafische kaarten zijn grafische apparaten die zijn gemaakt op basis van een apart bord dat in een van de poorten op het moederbord is geïnstalleerd. Dergelijke videokaarten worden voornamelijk gebruikt in personal computers en laptops.

Grafische apparaten van dit type hebben meestal hun eigen koelsystemen, die een betere overdracht van werklasten en videogeheugen mogelijk maken. Hun kracht is genoeg om niet alleen kantoorprogramma's uit te voeren, maar ook voor een comfortabele onderdompeling in de wereld van moderne videogames. Bovendien hoef je bij een storing niet het hele moederbord te vervangen.

Alleen de prijs van een niet al te dure discrete videokaart is veel hoger dan een geïntegreerde en verschilt niet veel van de prijs van een moederbord. De nadelen zijn ook een hoog stroomverbruik, geluid dat wordt uitgezonden als het apparaat een ventilator heeft voor koeling en omvangrijkheid.

Wat moet je kiezen?

Het antwoord is simpel: als je een hoog prestatieniveau nodig hebt in 3D-toepassingen, bijvoorbeeld voor het verwerken van foto's, dan kies je voor krachtige discrete grafische kaarten. Als de prijs en batterijduur van je toestel belangrijk voor je zijn, en prestaties verre van op de eerste plaats staan, kies dan voor geïntegreerde grafische chips. Om tot een compromis te komen, kunt u beide opties gebruiken, afhankelijk van de situatie.

Aanbevolen: