Welke Gameconsole Is Beter Om Te Kiezen: PS3 Of Xbox 360

Inhoudsopgave:

Welke Gameconsole Is Beter Om Te Kiezen: PS3 Of Xbox 360
Welke Gameconsole Is Beter Om Te Kiezen: PS3 Of Xbox 360

Video: Welke Gameconsole Is Beter Om Te Kiezen: PS3 Of Xbox 360

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: PS3 или XBOX 360? 2023, Februari
Anonim

Ondanks het feit dat eind 2013 twee nieuwe generatie gameconsoles tegelijk werden uitgebracht - PS4 en Xbox One, nam de populariteit van eerdere modellen - PS3 en Xbox 360 - helemaal niet af, maar nam juist sterk toe. Dit komt vooral door de prijsdaling voor consoles van de vorige generatie en games daarvoor. Maar welke gameconsole moet je kiezen - Sony Playstation 3 of Xbox 360?

Welke gameconsole is beter om te kiezen: PS3 of Xbox 360
Welke gameconsole is beter om te kiezen: PS3 of Xbox 360

De gemeenschap van gamers kan voorwaardelijk worden verdeeld in twee tegengestelde kampen - fans van Sony Playstation 3 en fans van Xbox 360. Vanwege hun duidelijke vooringenomenheid kunnen ze geen objectieve beoordeling geven van deze of gene gameconsole, dus een beginner die gewoon gaat om de wereld van videogames te ontdekken, staat voor een moeilijke keuze tussen twee toonaangevende fabrikanten - Sony en Microsoft.

Ontwerp

Het ontwerp van beide consoles is stijlvol laconiek, maar de afmetingen van de PS3 Slim zijn wat minder dan die van de Xbox 360. De witte gameconsole van Microsoft ziet er erg indrukwekkend uit, maar de Sony Playstation 3 in een zwart getinte plastic behuizing ziet er niet minder uit luxueus.

image
image
image
image

Specificaties:

Interne inhoud wordt beschouwd als een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de keuze van een gameconsole, en de duidelijke leider hier is de Xbox 360, die een hoger CPU- en GPU-vermogen heeft, wat betekent dat de console van Microsoft in staat is meer gegevens te verwerken dan zijn concurrent.

Wat betreft de video, hier moet ongetwijfeld de eerste plaats worden gegeven aan de Sony Playstation 3-gameconsole, die is uitgerust met een systeem van NVIDIA, dat alleen voorbeeldige en functionele videokaarten produceert. Daarom kan de PS3-console werken op 600 MHz, terwijl de Xbox 360 de 500 MHz niet overschrijdt.

Grafische afbeeldingen

Het grafische niveau is een onderwerp van verhit debat tussen vertegenwoordigers van de twee kampen. Toegegeven, we hebben het niet over significante verschillen in de kwaliteit van de foto. De grafische component van de Xbox 360 wordt dus gekenmerkt door een helderder en sappiger palet van tinten, terwijl de grafische weergave van de Sony Playstation 3 zich onderscheidt door een gladder beeld en perfecte schaduwen.

image
image

optische drive

In dit opzicht is de functionaliteit van de PS3-gameconsole veel breder door de Blu-ray-drive, waarmee je films in HD-formaat kunt bekijken. Dit feit maakt Sony Playstation 3 niet zomaar een gameconsole, maar een echt multimediacentrum.

Gamepad

De gamepad is een ander onderwerp van controverse dat aan weerszijden van de barricades oplaait. Natuurlijk is de gamecontroller geen bepalende factor bij het kiezen van een bepaalde console, maar men kan niet anders dan het erover eens zijn dat het comfort van de speler direct afhangt van de vorm.

De Xbox 360-gamecontroller heeft een ronde vorm, vrij zwaar, dus hij ligt zeer comfortabel in je handen. Bovendien zijn de stokken op de joystick zo gepositioneerd dat het niet nodig is om de wijsvinger te buigen - deze ligt natuurlijk en natuurlijk. De PS3-gamepad lijkt meer op een boemerang, hij is lichter en kleiner. De locatie van de sticks is niet zo handig als op de Xbox 360-gamecontroller - tijdens het spelen is de wijsvinger constant gebogen, wat voor wat ongemak bij de speler zorgt, vooral na urenlange online gevechten.

image
image
image
image

Op zijn beurt heeft de PS3-controller nog een ander voordeel in de vorm van een ingebouwde batterij, terwijl de eigenaar van de Xbox 360-gameconsole extra geld zal moeten uitgeven aan het kopen van batterijen en een oplader voor hen.

Bewegingscontrollers

De Xbox 360-gameconsole is uitgerust met de Kinest-bewegingscontroller en de Japanse console is uitgerust met de Move-manipulator. De Kinest-camera kan de positie van de speler in de ruimte bepalen, waardoor hij zelf een joystick lijkt te worden en met behulp van zijn lichaamsbewegingen de gameplay bestuurt. Met de Kinest-gamecontroller wordt het spel op een meer traditionele manier bestuurd - met behulp van een manipulator in je hand.Het vinden van een winnaar in dit gevecht is best moeilijk: de Kinest-controller heeft zichzelf goed bewezen in sportsimulators en de Move-manipulator is veel handiger te besturen in die games waar fixatie, nauwkeurigheid en werpkracht vereist zijn.

Accessoires

Volgens deze indicator verliest de Xbox 360-gameconsole duidelijk door het monopolie van Microsoft. Dus als u besluit een harde schijf met een grote hoeveelheid geheugen te installeren, hoeft u alleen de originele harde schijf te kopen, waarvan de kosten nogal hoog zijn. De Sony Playstation 3-gameconsole heeft zo'n nadeel niet - accessoires van elke fabrikant zijn er geschikt voor.

Netwerkbron

Elke gameconsole heeft zijn eigen netwerk: Xbox Live voor Xbox 360 en Playstation Network voor PS3. Met behulp van deze bronnen kan de speler games en demo's downloaden, online spelen en communiceren met andere gebruikers. Fans van urenlange online gevechten kiezen meestal voor de PS3-gameconsole, aangezien deelname aan games voor gebruikers volledig gratis is, terwijl de eigenaar van de Xbox 360 een extra vergoeding moet betalen voor het gebruik van het account.

Netwerkhits of singles

Voor gebruikers die liever verschillende games spelen en onverschillig zijn voor online plezier, is het de moeite waard om te kiezen voor de gameconsole van Xbox 360. Feit is dat een Microsoft-product kan worden geflitst en alle games in onbeperkte hoeveelheden gratis kunnen worden gedownload, omdat gelicentieerde games zijn niet goedkoop - 1500 - 3000 roebel per spel. Als u echter ooit via het netwerk met uw vrienden wilt spelen, loopt u het risico dat uw account permanent wordt verbannen.

Spellen

Bij het kiezen van een gameconsole laten de meeste kopers zich leiden door de games die ze ondersteunen, namelijk exclusieve shooters, vechtgames en actiegames. Ben je bijvoorbeeld fan van games als Uncharted, God of War, InFamous, Heavy Rain, KillZone, LittleBigPlanet, Resistance, Heavenly Sword, Gran Turismo, kies dan voor de Sony Playstation 3. Exclusives voor de Xbox 360 console zijn vertegenwoordigd door dergelijke games, zoals Halo, Fable, Gears of War, AlanWake, Blue Dragon, LostOdyssey, enz.

Populair per onderwerp