Welke Gameconsole Is Beter Om Te Kiezen - PS4 Of Xbox One?

Inhoudsopgave:

Welke Gameconsole Is Beter Om Te Kiezen - PS4 Of Xbox One?
Welke Gameconsole Is Beter Om Te Kiezen - PS4 Of Xbox One?

Video: Welke Gameconsole Is Beter Om Te Kiezen - PS4 Of Xbox One?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Какую консоль выбрать в 2020 году? | PS4 или Xbox one? 2023, Februari
Anonim

De strijd om kopers op de markt voor gameconsoles tussen de twee toonaangevende bedrijven - Sony en Microsoft - is serieus gebleken. Eind 2013 werden twee nieuwe generatie gameconsoles tegelijk uitgebracht - Sony Playstation 4 en Xbox One. Elk van de consoles heeft ongelooflijk krachtige technische kenmerken en onderscheidende kenmerken. Natuurlijk is het vrij moeilijk om de duidelijke winnaar in deze strijd te bepalen, en ook om een ​​ondubbelzinnig antwoord te geven op de vraag welke van de gameconsoles beter is, maar je kunt een gedetailleerde vergelijkende beschrijving van beide producten opstellen en identificeren hun belangrijkste voor- en nadelen.

Welke gameconsole is beter om te kiezen - PS4 of Xbox One?
Welke gameconsole is beter om te kiezen - PS4 of Xbox One?

Ontwerp

Het ontwerp van beide gameconsoles is qua stijl vergelijkbaar. Als je geen rekening houdt met enkele kleine details, zijn er praktisch geen uiterlijke verschillen: het zijn donkere rechthoekige dozen, die qua uiterlijk lijken op videorecorders, die begin jaren 90 werden geproduceerd. Aan de voorzijde van beide consoles bevindt zich een Blu-ray-drive en aan de achterzijde bevinden zich alle benodigde kabelaansluitingen. De PS4 heeft echter ook twee USB-poorten aan de voorkant, wat het werken met de console zeker nog handiger maakt. Daarnaast is de PS4 compacter en oogt hij strakker dankzij het "afgeschuinde" ontwerp en de visuele opdeling in twee delen.

Specificaties:

De gameconsoles Xbox One en Sony Playstation 4 zijn uitgerust met een acht-core AMD-processor, een harde schijf van 500 GB en 8 GB RAM aan boord. Een onderscheidend kenmerk van de PS4-gameconsole is dat deze 4K high-definition video (3840 x 2160 pixels) ondersteunt. Op dit moment zijn tv's die zo'n helder beeld kunnen leveren nog niet wijdverbreid vanwege hun hoge kosten. Deze stap van Sony is misschien vooruitziend en helpt in de concurrentie met Microsoft.

Spelbesturingen

De nieuwe generatie console van de Japanse fabrikant is nu uitgerust met de nieuwe DualShock 4 gamecontroller, die veel veranderingen heeft ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe gamepad heeft een comfortabeler formaat, wat zeker een groot voordeel zal zijn voor mensen met bredere handpalmen. Daarnaast is er een ingebouwde speaker en touchpad aan de voorkant van de controller.

De Xbox One-gamecontroller is niet veel veranderd in vergelijking met de vorige generatie console. De draadloze joystick ligt nu comfortabeler in de hand en reageert beter op commando's, maar het is moeilijk om deze veranderingen een belangrijke update te noemen.

Als het gaat om actieve videogames, is de nieuwe Playstation Eye nu uitgerust met twee camera's, waardoor het mogelijk is om zelfs kleine bewegingen van meerdere spelers tegelijkertijd nauwkeurig te volgen. Toegegeven, de kijkhoek is slechts 85 graden en de minimale afstand om met het apparaat te werken is 30 cm, wat natuurlijk slecht nieuws is voor de meeste Russen met kleine kamers. Er zijn vier ingebouwde microfoons in de body van de Playstation Eye, en een gezichtsherkenningssysteem en spraakbesturing zijn toegevoegd aan de eerder bestaande Playstation Move-functionaliteit.

Het Kinest 2.0-systeem van de Xbox One is veel geschikter voor kleine ruimtes, omdat het een vrij brede kijkhoek heeft. Het apparaat is in staat om de bewegingen van zes spelers tegelijkertijd te lezen, zelfs de kleinste gebaren nauwkeurig over te brengen, de hartslag te analyseren en het gewicht over het skelet te verdelen.

Services, sociale functies en ingebouwde apps

Als u het Windows 8-besturingssysteem van Microsoft op uw computer of de mobiele versie van Windows Phone op uw smartphone gebruikt, zal het bedienen van uw Xbox One-gameconsole u zelfs op de eerste dag na aankoop bekend worden.De interface is een reeks veelkleurige vensters, zoals in de achtste versie van het Microsoft-desktopbesturingssysteem.

De Japanse fabrikant heeft niet alle details van het besturingssysteem van de PS4-gameconsole bekendgemaakt. Maar Sony promoot actief de mogelijkheden van nieuwe functionaliteit waarmee spelers met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van een speciale Share-knop kunt u bijvoorbeeld foto's en video's uploaden met de passage van het spel naar internet, evenals een online uitzending van het spel live uitvoeren.

Microsoft heeft de Xbox One-console onthuld als een universeel media-apparaat in de woonkamer, dus het is gericht op een breed publiek dat niet alleen gamers omvat, maar ook fans van kabelzenders, sociale netwerken en ander home entertainment. Xbox One bevat de Smart-TV-functie - de console ondersteunt spraakbesturing en een interface met meerdere vensters, kan Skype-gesprekken voeren en nog veel meer.

De Xbox Live-service ondersteunt 300 duizend externe servers waar gebruikers downloadbare inhoud, muziek en games kunnen opslaan en tot 1000 gebruikers als vrienden kunnen toevoegen.

Dit jaar lanceert Sony een nieuwe Gakai-service waarmee gebruikers PS3-games op next-gen consoles kunnen spelen zonder te hoeven wachten op een heruitgave. De Xbox One zal niet zo'n achterwaartse compatibiliteit hebben, wat betekent dat je extra geld moet vinden om je favoriete games te kopen, maar voor de nieuwe console.

Uitgang:

De gelijktijdige release van deze twee gameconsoles heeft veel gamers voor een moeilijke keuze geplaatst, omdat zelfs ervaren experts en professionals niet tot een consensus kunnen komen en een duidelijk antwoord kunnen geven op de vraag welke console beter is - PS4 of Xbox One? In ieder geval vindt elk product zijn consument. Zoals de praktijk laat zien, is er momenteel echter veel vraag naar de Sony-gameconsole.

Populair per onderwerp