Welke Router Is Beter: Bedraad Of Draadloos

Inhoudsopgave:

Welke Router Is Beter: Bedraad Of Draadloos
Welke Router Is Beter: Bedraad Of Draadloos

Video: Welke Router Is Beter: Bedraad Of Draadloos

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: 4G WiFi роутер EDUP EP-N9522 2023, Februari
Anonim

Voor het hoogwaardig inrichten van een thuisnetwerk en het verbinden met internet voor meerdere apparaten tegelijk, wordt gebruik gemaakt van een router (router). Om te beslissen over de keuze van het type router, moet u duidelijk begrijpen voor welke doeleinden het zal worden gebruikt.

De beste router kiezen
De beste router kiezen

Als alleen stationaire pc's in een appartement of andere kamer zijn geïnstalleerd, is een bekabeld apparaat voldoende en als u een wifi-zone moet creëren, is een draadloze router de beste oplossing. Het is niet helemaal correct om bekabelde en draadloze routers zomaar met elkaar te vergelijken, omdat ze verschillende technische kenmerken hebben en dus verschillende kosten. Daarom kan elk van de apparaten voor bepaalde specifieke omstandigheden het beste zijn.

Doel van routers

Een bekabelde router is de beste oplossing voor het creëren van een eenvoudig lokaal netwerk van personal computers. Een lokaal netwerk is nodig voor het organiseren van werkzaamheden in kleine kantoren en in woningen waar meerdere pc's zijn geïnstalleerd. Op deze manier kunt u gemakkelijk gedeelde toegang tot informatie en randapparatuur instellen, bijvoorbeeld een printer, fax, scanner, extern opslagapparaat, enz.

Elk van deze pc's kan ook worden aangesloten op internet, afhankelijk van dergelijke technische mogelijkheden. Vervolgens wordt het totale internetverkeer van de provider verdeeld over alle computers op het lokale netwerk. De bedrade verbinding is betrouwbaarder en bestand tegen interferentie en storingen.

Een draadloze router is onmisbaar wanneer je een wifi-zone moet creëren. De aanwezigheid ervan is relevant als het pand verschillende gadgets en mobiele apparaten met een wifi-ontvanger gebruikt. Bijvoorbeeld een tablet, laptop, smartphone, etc. Al deze apparaten kunnen verbinding maken met de router en daardoor toegang krijgen tot internet. Meestal heeft een dergelijke router, naast de zenderantennes, connectoren om apparaten via een kabel op aan te sluiten, daarom dupliceert het de mogelijkheden van een bekabelde router.

Routerkosten:

Door de aanwezigheid van extra elementen, zoals een zender, heeft een draadloze router hogere kosten in vergelijking met zijn bedrade tegenhanger. Daarom heeft het zonder duidelijke noodzaak geen zin om te veel te betalen en een wifi-router te kopen. Het is ook de moeite waard om zo'n apparaat te verlaten als de internetverbinding onstabiel is of een zeer lage snelheid heeft, wat duidelijk niet genoeg is, zelfs niet voor twee computers.

In het geval dat in de toekomst het creëren van een wifi-zone wordt gepland, moet u er echter voor zorgen dat u van tevoren een draadloze router koopt. Omdat het niet alleen nodig kan zijn om toegang te krijgen tot internet, maar ook om een ​​huisvestingsbeheersysteem van het type "smart home" te creëren. Via dit apparaat kunt u de besturing van verschillende sensoren, verlichting, verwarming, airconditioning, alarmen, etc. aanpassen.

Netwerk veiligheid

Als het op beveiliging aankomt, is de draadloze router duidelijk een verliezer. De netwerkdekking reikt meestal veel verder dan het appartement of het standaardgebouw, dus de toegang ertoe moet worden beveiligd met een complex wachtwoord, en soms moet de lijst met apparaten die op een dergelijke router zijn aangesloten, worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen "buitenstaanders" zijn.

Met een bekabelde router is alles eenvoudig: er wordt een aparte kabel aangesloten op elke computer die erop is aangesloten en het is simpelweg onmogelijk om ongeoorloofd verbinding te maken met zo'n lokaal netwerk.

Voordat u een router koopt, moet u uw behoeften correct beoordelen en het meest geschikte apparaat kiezen in termen van functies en kosten.

Populair per onderwerp