Hoe Zet Je Een Laptop Aan Zonder Een Knop?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Je Een Laptop Aan Zonder Een Knop?
Hoe Zet Je Een Laptop Aan Zonder Een Knop?

Video: Hoe Zet Je Een Laptop Aan Zonder Een Knop?

Video: Hoe Zet Je Een Laptop Aan Zonder Een Knop?
Video: 32 Secret Combinations on Your Keyboard 2024, April
Anonim

Een laptop wordt, net als een ATX-desktopcomputer, geactiveerd door een drukknop. Door ruwe behandeling kan het mislukken. Om de machine vervolgens in te schakelen, moet u een surrogaatcontactor gebruiken.

Hoe zet je een laptop aan zonder een knop?
Hoe zet je een laptop aan zonder een knop?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw computer niet meer onder de garantie valt. Koppel de voeding en alle randapparatuur los van de laptop. Verwijder de batterij.

Stap 2

Als de knop zich onder de ring bevindt, wrik deze dan open met een schroevendraaier en verwijder hem. U vindt het bord met de bedieningselementen en LED's. Als er een knop van een geschikte maat is, vervang dan de oude. Vermijd bij het solderen kortsluiting van de geleiders en gebruik alleen neutrale flux. Als er geen reserveknop is, soldeer dan de bestaande twee geleiders parallel en haal ze eruit. Maak hiervoor voorzichtig twee dunne gaten in het valse paneel. Vervang het.

Stap 3

Sommige laptops hebben de aan/uit-knop aan de zijkant. In dit geval wordt het op het moederbord gesoldeerd. Om toegang te krijgen, demonteert u de computer: verwijder de afdekkingen boven de beeldschermbevestigingen, ontkoppel de kabel onder het valse paneel, trek voorzichtig het toetsenbord eruit en koppel de lintkabel los, draai alle schroeven in de bodemafdekking los, waarna het mogelijk is om de voorklep te verwijderen. Soldeer twee draden parallel aan de knop en leid ze naar buiten zoals hierboven. Zet de laptop in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Als u nog nooit laptops hebt gedemonteerd, kunt u dit het beste voor de eerste keer doen met een gekwalificeerde technicus.

Stap 4

Vervang de batterij. Sluit je laptop aan op randapparatuur en voeding. Om het in te schakelen, neemt u een schroevendraaier met een geïsoleerde handgreep en sluit u de draden die naar buiten zijn geleid. Houd daarbij de schroevendraaier bij het handvat vast, niet bij de punt. Raak geleiders en geaarde voorwerpen niet tegelijkertijd aan, evenals apparaten waarvan de behuizing niet elektrisch is aangesloten op de laptopbehuizing - dit kan leiden tot een onaangename elektrische schok door de aanwezigheid van netspanningslekken.

Aanbevolen: