Een Computer Aanzetten Zonder Een Knop?

Inhoudsopgave:

Een Computer Aanzetten Zonder Een Knop?
Een Computer Aanzetten Zonder Een Knop?

Video: Een Computer Aanzetten Zonder Een Knop?

Video: Een Computer Aanzetten Zonder Een Knop?
Video: Windows 10 - inloggen zonder wachtwoord 2024, April
Anonim

Fabrikanten van moderne systeemunits zijn voortdurend bezig met het upgraden van het frontpaneel. Nadat de aan / uit- en herstartknoppen naar het voorpaneel waren verplaatst, volgden audio- en USB-connectoren. Maar soms gebeurt het dat de aan / uit-knop van de computer niet meer werkt en de computer dringend moet worden ingeschakeld. Zonder een werkende aan/uit-knop verandert de systeemeenheid in een metalen doos die geen teken van leven vertoont. Om de systeemeenheid nieuw leven in te blazen, kunt u deze van binnenuit inschakelen.

Een computer aanzetten zonder een knop?
Een computer aanzetten zonder een knop?

Het is nodig

Systeemeenheid, instructies voor het moederbord, "+" schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Vouw de systeemeenheid uit met de kant naar u toe. Verwijder de zijkap van het toestel, hier heb je geen problemen mee. De meeste systeemunits zijn zo ontworpen dat de zijpanelen eenvoudig kunnen worden verwijderd. Ze worden meestal vastgezet met 2 schroeven of plastic clips. Gebruik de "+" schroevendraaier om de schroeven te verwijderen en verwijder de zijwand van de systeemeenheid. U moet uw aandacht richten op de kabels die zijn aangesloten in een lintkabel die van het voorpaneel naar het moederbord loopt. U zou 4-5 paar draden moeten zien, afhankelijk van de configuratie van de systeemeenheid kunnen er meer zijn.

Stap 2

Op de connector van elke draad die op het moederbord is aangesloten, ziet u de inscripties in het Engels. Het is meteen de moeite waard om die draden te verwijderen die u helemaal niet nodig hebt: de connector met het opschrift USB zal niet nuttig voor u zijn, net als Reset (computer opnieuw opstarten knop), HDD Led (harde schijf werkingsindicator), Power LED (voeding op indicator). U moet een paar draden vinden die zijn gelabeld op de Power Switch (PW Switch), Power ON, On-Off-connector. Het hangt allemaal af van de fabrikant van het moederbord. Informatie over het doel van de connectoren is ook te vinden in de instructies voor het moederbord.

Stap 3

Trek nu de connector uit die verantwoordelijk is voor het inschakelen van de computer. Rust jezelf uit met een balpen: hoe dikker de vulling, hoe beter. Verbind 2 zichtbare pinnen (naalden) met de punt van een balpen. De aanraking moet snel zijn, anders gaat de computer niet aan. Als je het lang aanraakt (meer dan 5 seconden), wordt er een signaal naar het moederbord gestuurd om de computer uit te schakelen. Aangezien uw computer nog niet is ingeschakeld, hoeft u niets uit te zetten.

Stap 4

Na het inschakelen van de computer is het raadzaam om de oorzaak van de storing van de systeemeenheid te elimineren.

Aanbevolen: