Hoe Zet Je Je Laptop Aan Als Hij Niet Aangaat?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Je Je Laptop Aan Als Hij Niet Aangaat?
Hoe Zet Je Je Laptop Aan Als Hij Niet Aangaat?

Video: Hoe Zet Je Je Laptop Aan Als Hij Niet Aangaat?

Video: Hoe Zet Je Je Laptop Aan Als Hij Niet Aangaat?
Video: Hoe Repareer Ik Snel En Eenvoudig Een Laptop Die Niet Wil Starten 2024, April
Anonim

Het niet reageren van de laptop op het indrukken van de aan/uit-knop kan worden veroorzaakt door een storing van de knop zelf, het moederbord, de batterij, de voeding en de bijbehorende snoeren. Sommige van deze problemen kunnen thuis worden verholpen.

Hoe zet je je laptop aan als hij niet aangaat?
Hoe zet je je laptop aan als hij niet aangaat?

instructies:

Stap 1

Als de batterij van de laptop helemaal leeg of defect is, kan dit lijken op een storing van de computer zelf. Probeer hem van stroom te voorzien via de voeding. Als hij aangaat, laat hem dan een paar uur staan om de batterij op te laden. Als u merkt dat het nog steeds niet werkt in de autonome modus, vervangt u de batterij. Je kunt het ook verwijderen - de laptop werkt nog steeds op de voeding. Maar u kunt de batterij alleen aan- en uitdoen als het apparaat is losgekoppeld.

Stap 2

Als de laptop daarentegen alleen op batterijstroom werkt en niet reageert op de aansluiting van de voeding, zet dan de machine onmiddellijk uit zodat de batterij niet volledig ontlaadt. Controleer dan de voeding. Koppel hem los van de machine en sluit vervolgens een 24-volt multi-watt gloeilamp aan. Het moet oplichten. Als dit niet het geval is, zoek en repareer dan de opening in een van de hoogspannings- of laagspanningskabels. Voer het kiezen en solderen uit door eerst de stekker uit het stopcontact te trekken. Isoleer alle resulterende verbindingen zorgvuldig. Als blijkt dat het apparaat zelf defect is, vertrouw dan de reparatie toe aan een persoon met de juiste kennis en vaardigheden, evenals bekend met de veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen bij het repareren van dergelijke apparaten.

Stap 3

Om de aan / uit-knop zelf te controleren, verwijdert u het valse paneel dat zich erboven bevindt. Alleen toevlucht nemen tot volledige demontage van de laptop als het onmogelijk is om zonder de knop bij de knop te komen. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, demonteer en monteer de machine dan voor de eerste keer onder toezicht en begeleiding van een ervaren vakman. Demonteer de computer met de voeding losgekoppeld en de batterij verwijderd. Ring de knop in de losgelaten en ingedrukte positie. Als het niet sluit wanneer erop wordt gedrukt, soldeert u het los en vervangt u het door hetzelfde exemplaar. Zet de laptop vervolgens in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Stap 4

Een defect moederbord kan zich manifesteren als een storing van een van de bovenstaande componenten. Als, ondanks de bijbehorende symptomen, het verdachte onderdeel toch blijkt te werken (bijvoorbeeld de voeding of batterij blijkt functioneel te zijn bij testen op een andere laptop van hetzelfde type), demonteer dan de computer, verwijder het moederbord, stuur hem op voor reparatie of koop dezelfde en zet de laptop vervolgens in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Aanbevolen: