Hoe Het Wachtwoord Op Wifi Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Op Wifi Te Wijzigen
Hoe Het Wachtwoord Op Wifi Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord Op Wifi Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord Op Wifi Te Wijzigen
Video: Hoe verander je je WiFi wachtwoord? - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, Mei
Anonim

Routers zijn onderdeel geworden van het leven van mensen. Bijna elk huis heeft een onzichtbare wifi-verbinding, waarmee je toegang hebt tot internet en persoonlijke informatie. Daarom is het zo belangrijk om haar te beschermen. Maar het komt ook voor dat het wachtwoord wordt gekraakt. En dan wordt de gebruiker geconfronteerd met de vraag hoe het wifi-wachtwoord kan worden gewijzigd.

Hoe het wachtwoord op wifi te wijzigen
Hoe het wachtwoord op wifi te wijzigen

instructies:

Stap 1

Open op uw computer de configuratiepagina van de router. De computer of laptop moet verbonden zijn met een wifi-netwerk, waarvan het wachtwoord moet worden gewijzigd. Als u om de een of andere reden geen toegang kunt krijgen tot de configuratiepagina, sluit u uw computer rechtstreeks op de router aan. De router heeft een adres dat aan de onderkant van het apparaat te zien is. Meestal is dit een van de volgende: 192.168.1.1, 192.168.0.1 of 10.0.1.1. Voer dit adres in de adresbalk van uw browser in.

Stap 2

Als geen van de adressen geschikt is, maar het staat niet op de router, dan kunt u via de opdrachtregel naar het configuratievenster gaan. Druk tegelijkertijd op de Win- en R-toets en voer vervolgens de letters cmd in. Typ ipconfig in de opdrachtregel die wordt geopend. Als u op de Enter-knop drukt, gaat u naar de lijst met actieve verbindingen, waaronder u het gateway-adres kunt zien, wat het adres van uw router zal zijn.

Stap 3

Nu moet u de login en het wachtwoord van de router invoeren. Als je het nog niet eerder hebt gewijzigd, is de login het woord "admin". Het wachtwoord kan identiek zijn aan de login, of het kan het woord "wachtwoord" zijn. U moet uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren zonder aanhalingstekens. Als het op deze manier niet mogelijk was om naar de instellingen te gaan, dan kunt u de gegevens terugzetten naar de fabrieksinstellingen en vervolgens de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw apparaat op internet vinden.

Stap 4

In het configuratievenster dat wordt geopend, moet u het tabblad "Draadloos netwerk" vinden. De naam kan in het Engels worden geschreven - "Wireless". In het geopende venster moet u het tabblad "Draadloze beveiliging" vinden.

Stap 5

Om het wachtwoord van wifi in het geopende venster te wijzigen, moet u de regel "Wachtzin" of "Wachtwoord" vinden. Voer in het venster het wachtwoord in dat u voor uw wifi-netwerk wilt instellen. Op sommige apparaten moet u het nieuwe wachtwoord opnieuw invoeren.

Stap 6

Klik op de knop Toepassen of Opslaan. Daarna wordt het nieuwe wachtwoord voor wifi actief.

Aanbevolen: