Hoe Het Wachtwoord Op Een Laptop Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Op Een Laptop Te Wijzigen
Hoe Het Wachtwoord Op Een Laptop Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord Op Een Laptop Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord Op Een Laptop Te Wijzigen
Video: How To Change Password In Windows 10 [Tutorial] 2024, April
Anonim

Als u uw pc wilt beschermen tegen onbevoegde toegang door een andere gebruiker, moet u eerst een wachtwoord instellen. Het duurt niet lang en beschermt de informatie die voor u belangrijk is. Hoe zet je een wachtwoord op een computer?

Hoe het wachtwoord op een laptop te wijzigen
Hoe het wachtwoord op een laptop te wijzigen

instructies:

Stap 1

Ga naar het "Start"-knopmenu. Selecteer vervolgens "Configuratiescherm" en daarin - "Accounts". Als u de enige gebruiker van de computer bent, heeft u beheerdersrechten, d.w.z. onbeperkt vermogen, dus het wijzigen van het wachtwoord vanuit het oogpunt van toegang tot het systeem zal een kleinigheid zijn. Bekijk de aanmeldingsinstellingen van de gebruiker. Als er een vinkje staat naast Welkomstpagina gebruiken, verwijder dit dan. Dit verbetert de beveiliging van uw laptop.

Stap 2

Selecteer in de lijst met accounts de gebruiker voor wiens account u het wachtwoord wilt wijzigen. Kies het. Zoek de link "Wachtwoord wijzigen". Er verschijnt een venster voor je. Voer het nieuwe wachtwoord in de regel in en bevestig het in de regel hieronder. Dit is nodig om te voorkomen dat u een foutief wachtwoord invoert, dat u later zelf niet meer kunt gebruiken. Om eerst het wachtwoord op uw laptop te onthouden, schrijft u het op een plaats die alleen voor u toegankelijk is.

Stap 3

Gebruik de opdrachtregel om uw wachtwoord te wijzigen. Ga hiervoor naar het menu van de knop "Start". Klik vervolgens op het item "Uitvoeren". De opdrachtregel verschijnt voor je. Typ cmd erin en druk op Enter. Er verschijnt een andere opdrachtregel.

Stap 4

Om het wachtwoord op een laptop te wijzigen, voert u het volgende in: net user gebruikersnaam wachtwoord. Dit is slechts een voorbeeld. Deze zin moet worden gecorrigeerd. Vervang gebruikersnaam door uw gebruikersnaam en vervang wachtwoord door uw wachtwoord. Druk vervolgens op de Enter-toets. Als je alles correct hebt gedaan, zou de regel de inscriptie moeten weergeven: "De opdracht is succesvol voltooid."

Stap 5

Gebruik de derde optie om het wachtwoord op uw pc te wijzigen. Ga naar het menu Start-knop, klik op Uitvoeren. Voer bij de opdrachtprompt control userpasswords in. U ziet een venster voor het beheren van accounts, waarin u naar eigen goeddunken elk wachtwoord aan elke gebruiker kunt toewijzen.

Aanbevolen: