Een Schijfmenu Maken

Inhoudsopgave:

Een Schijfmenu Maken
Een Schijfmenu Maken

Video: Een Schijfmenu Maken

Video: Een Schijfmenu Maken
Video: DIY Boba / Bubble Tea! Healthy Recipes - Mind Over Munch 2024, Mei
Anonim

Natuurlijk maakt u, net als veel andere computergebruikers, vaak uw eigen cd's en dvd's met gegevens, programma's, muziek en films. Iedereen wil dat zijn schijf er professioneel en "gemerkt" uitziet, en naast de hoes en verpakking had het een prachtig opstartmenu dat bij het opstarten verschijnt, net als bij alle gelicentieerde schijven die in de winkel kunnen worden gekocht. In dit artikel leer je hoe je je schijven zelf kunt decoreren met een mooi en functioneel Autorun-menu.

Een schijfmenu maken
Een schijfmenu maken

Noodzakelijk

AutoPlay Media Studio

instructies:

Stap 1

Om aan de slag te gaan met het maken van een menu, downloadt u, registreert u zich op de officiële website en installeert u het AutoPlay Media Studio-programma. Het programma is shareware en u zult in de toekomst de mogelijkheid hebben om een proefversie van 30 dagen te gebruiken of het programma volledig te betalen.

Na het installeren en starten van AutoPlay, ziet u verschillende voorgestelde menu-items. Kies Nieuw project maken.

Stap 2

Het programma biedt je de mogelijkheid om een menu te maken op basis van een reeds getekende sjabloon, maar om een echt origineel product te maken, moet je een menu helemaal opnieuw maken. Selecteer het gedeelte Leeg project en bedenk er een naam voor, die de titel van het toekomstige menu wordt. Klik op Project nu maken.

Stap 3

Eerst heb je een achtergrond nodig. Het kan worden gevuld met één kleur, of u kunt het op internet vinden op verschillende sites met afbeeldingen en ontwerp-clipart. Ook kan de achtergrond handmatig worden getekend in Photoshop. Geef in de instellingen in het item Achtergrond het pad naar uw achtergrondafbeelding op of markeer de gewenste opvulkleur.

Stap 4

Begin nu met het maken van knoppen waarmee u van het ene schijfobject naar het andere kunt navigeren.

Selecteer in het werkvenster met het menu in het bovenste paneel de sectie Object, selecteer daarin de knoppen. Net als de achtergrond kunnen de knoppen vooraf in Photoshop worden getekend, maar het programma biedt een rijke selectie van een grote verscheidenheid aan knoppen in verschillende kleurencombinaties en u kunt de juiste opties kiezen uit de kant-en-klare lijst. Bewerk de vorm, kleur en positie van de knop op het scherm, evenals de tekst en het lettertype van de inscriptie erop in het instellingengedeelte.

Stap 5

Om de actieopdracht in te stellen wanneer u op de knop klikt, klikt u in de instellingen voor Snelle actie en selecteert u de gewenste actie in de lijst: een document openen, een pagina weergeven, multimedia afspelen en meer. Specificeer het pad naar het bestand dat geopend zal worden met de knop.

Stap 6

Maak op dezelfde manier alle andere knoppen voor uw menu. U kunt zien hoe het autorun-menu er uiteindelijk uit zal zien met behulp van de voorbeeldknop. Als u tevreden bent met het voorbeeld, klikt u op de knop Publiceren en selecteert u "het project op de harde schijf opslaan" of onmiddellijk "het project naar cd rippen" met de benodigde gegevens. Klik op "Volgende", uw project wordt aangemaakt.

Aanbevolen: