Hoe Avast Antivirus Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Avast Antivirus Te Verwijderen
Hoe Avast Antivirus Te Verwijderen

Video: Hoe Avast Antivirus Te Verwijderen

Video: Hoe Avast Antivirus Te Verwijderen
Video: Hoe Avast antivirus van uw systeem te verwijderen? 2024, April
Anonim

Het verwijderen van antivirusprogramma's in de standaardmodus is niet altijd correct. Heel vaak kunnen sporen van een verwijderd programma in het besturingssysteem achterblijven, wat kan leiden tot een onstabiele werking van niet alleen de nieuwe antivirus, maar het hele systeem.

Avast Antivirus verwijderen
Avast Antivirus verwijderen

Antivirussoftware is speciaal ontworpen om computervirussen, ongewenste (kwaadaardige) programma's in het algemeen te detecteren. Met behulp van antivirusprogramma's worden bestanden die door dergelijke programma's zijn geïnfecteerd (gewijzigd), hersteld, wordt infectie van bestanden of het besturingssysteem met schadelijke code voorkomen.

Avast op een standaard manier verwijderen

Avast antivirus (avast) is het gemakkelijkst te verwijderen op een standaard manier. Ga hiervoor naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Programma's toevoegen of verwijderen". Zoek Avast Antivirus in de lijst met programma's. Selecteer het en klik op de knop bovenaan het venster boven de lijst "Wijzigen / Verwijderen". Volg daarna de instructies voor het verwijderen.

U kunt ook sneller naar Programma's verwijderen gaan. Het volstaat om de snelkoppeling van het programma op het bureaublad te vinden. Roep het snelmenu voor de snelkoppeling op en selecteer het item "Verwijderen". U wordt gevraagd om de snelkoppeling te verwijderen, evenals een koppeling om het programma zelf te verwijderen.

Training over het verwijderen van Avast met behulp van het hulpprogramma

Als Avast antivirus niet kan worden verwijderd met de standaardmethode, hebt u een speciaal antivirusprogramma nodig dat wordt aanbevolen door de Avast-ontwikkelaars.

Utility - een computerprogramma dat toegang biedt tot instellingen, parameters en instellingen die ontoegankelijk zijn zonder hun gebruik, of het proces van het wijzigen van de parameters vereenvoudigt.

Voordat u het hulpprogramma gebruikt, moet u eerst de zelfverdedigingsmodule uitschakelen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op het antiviruspictogram in de taakbalk. In het geopende venster van het Avast-programma, nadat u op de knop "Instellingen" hebt geklikt, wordt het instellingenvenster geopend met een verticale lijst. In deze lijst moet u het item "Problemen oplossen" selecteren. Schakel in de instellingen die aan de rechterkant verschijnen "Avast-zelfverdedigingsmodule inschakelen" uit. U moet op de knop "Ok" klikken om de wijzigingen in de instellingen te bevestigen en het antivirusvenster te sluiten.

Vervolgens moet u het hulpprogramma downloaden om de antivirus te verwijderen. Om dit te doen, wordt het voorgestelde bestand opgeslagen door op de link avastclear.exe te klikken. Voor het gemak kunt u het op uw bureaublad opslaan. Nadat u het programma heeft gestart, moet u het item Verwijderen (Engels) selecteren. Het hulpprogramma begint met het verwijderen van het product, waarna u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, kunt u het hulpprogramma zelf verwijderen.

Verwijderen is het proces waarbij een softwareproduct of toepassing van een computer wordt verwijderd.

De verwijdering van Avast Antivirus is voltooid.

Aanbevolen: