Waarvoor Dient De Sandbox In Avast-antivirus?

Inhoudsopgave:

Waarvoor Dient De Sandbox In Avast-antivirus?
Waarvoor Dient De Sandbox In Avast-antivirus?

Video: Waarvoor Dient De Sandbox In Avast-antivirus?

Video: Waarvoor Dient De Sandbox In Avast-antivirus?
Video: AV Bypass Testing - Avast Antivirus Sandbox 2024, April
Anonim

Op het gebied van internetbeveiliging worden sandboxen gedefinieerd als een speciaal mechanisme dat wordt gebruikt om gastprogramma's veilig uit te voeren. Meestal worden ze gebruikt voor proactieve bescherming bij het uitvoeren van niet-geverifieerde code die kwaadaardig kan blijken te zijn. Veel fabrikanten van antivirussoftware gebruiken deze technologie om hun producten te maken. Avast! - geen uitzondering.

Waarvoor dient de sandbox in Avast-antivirus?
Waarvoor dient de sandbox in Avast-antivirus?

Wat is een "sandbox" en waarom is deze nodig?

De zogenaamde sandbox is een relatief nieuwe functie in de shareware-pakketten van Avast! Pro en Avast! Internet beveiliging. Het is een speciaal beveiligingsmodel waarmee een gebruiker websites kan bezoeken en verschillende toepassingen kan uitvoeren in een beveiligde omgeving. Deze functie helpt virussen te voorkomen wanneer u per ongeluk naar potentieel gevaarlijke sites navigeert. Wanneer het een kwaadaardige bron bereikt, wordt de browser automatisch in een sandbox geplaatst en wordt infectie van de computer daarom voorkomen.

Gratis versies van Avast! Er is geen zandbak.

U kunt de nieuwe functie ook zelf starten wanneer u programma's van derden inschakelt die u verdacht of onbetrouwbaar lijken. Voer het programma gewoon uit in de sandbox en u zult ontdekken of het echt gevaarlijk is, of dat uw angsten ongegrond zijn. Wanneer u het programma controleert, wordt uw systeem beschermd door Avast. De "sandbox" wordt vaak gebruikt bij het controleren van software die van internet is gedownload.

Hoe de zandbak te gebruiken?

Om een twijfelachtige applicatie te starten of toegang te krijgen tot internet via de "sandbox", klikt u op het verzoek "start een gevirtualiseerd proces". Ga daarna naar het programma dat je nodig hebt op je computer. De browser of applicatie wordt gestart in een nieuw speciaal venster, omlijst door een rood kader, wat aangeeft dat het programma succesvol is gestart vanuit de sandbox.

Op het tabblad "geavanceerde instellingen" kunt u toepassingen toewijzen die niet hoeven te worden gevirtualiseerd, evenals toepassingen die altijd vanuit de "sandbox" moeten worden gestart.

Een kenmerkend kenmerk van de "sandbox" is de mogelijkheid om te worden ingesloten in het contextmenu. Om deze optie in te schakelen, vinkt u in het venster "Parameters" het vakje aan naast de kolom "insluiten in het contextmenu gestart door de rechtermuisknop te klikken". De optie kan beschikbaar worden gemaakt voor alle gebruikers en ook voor gebruikers met beheerdersrechten. Met zijn hulp kunt u elke toepassing in de "sandbox" uitvoeren door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling te klikken en de opdracht "uitvoeren met virtualisatie" te selecteren.

Houd er rekening mee dat als u met de rechtermuisknop klikt op een toepassing die in de sandbox is geplaatst, u in het contextmenu dat wordt geopend, de opdracht kunt selecteren om eenmaal buiten de sandbox uit te voeren of de toepassing eruit kunt verwijderen.

Aanbevolen: