Hoe Avast Uit Het Register Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Avast Uit Het Register Te Verwijderen
Hoe Avast Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Avast Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Avast Uit Het Register Te Verwijderen
Video: Can't Uninstall Avast... How to Remove Avast Anti-Virus Completely! 2024, April
Anonim

Avast is een bekend antivirusprogramma dat uw computer behoorlijk goed beschermt tegen malware. Het verwijderen ervan, indien nodig, zal echter niet eenvoudiger zijn dan een vervelende Trojan.

Hoe Avast uit het register te verwijderen
Hoe Avast uit het register te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om Avast te verwijderen, schreven de ontwikkelaars een speciaal hulpprogramma aswclear.exe. Je kunt het downloaden via de link

Installeer het programma op uw computer. Klik op Start, Afsluiten en Opnieuw opstarten. Druk na een korte pieptoon op de F8-toets. Selecteer in het menu "Opstartopties" "Veilige modus".

Stap 2

Voer het uitvoerbare bestand aswclear.exe uit. Vouw in het veld Selecteer product om te verwijderen de lijst uit door op het neerwaartse driehoekje te klikken en selecteer de naam van uw versie van Avast. Geef indien nodig het netwerkpad op naar de map waarin u dit programma hebt geïnstalleerd. Klik op de knop Verwijderen. De voortgang wordt weergegeven in het voortgangsvenster voor verwijderen. Na het verwijderen van het programma, antwoordt u "Ja" op het verzoek om de computer opnieuw op te starten.

Stap 3

Als u dit hulpprogramma onmiddellijk hebt gebruikt, wordt Avast met succes verwijderd. Als er echter eerder pogingen zijn gedaan om de programmamap uit de map Program Files te verwijderen, kunnen er sporen in het register achterblijven die de installatie van een ander antivirusprogramma verhinderen. Start uw computer op in de veilige modus. Klik in het menu Start op Uitvoeren en typ regedit bij de opdrachtprompt.

Stap 4

Klik in de Register-editor in het menu Bewerken op Zoeken en typ Avast in het zoekvak. Vink de vakjes aan naast Sectienamen en Parameternamen.

Klik met de rechtermuisknop op de gevonden tak, selecteer de optie "Machtigingen" in het contextmenu. Controleer in het venster "Groepen of gebruikers" uw account, vink in het venster "Machtigingen" het vakje aan naast het item "Volledige toegang" en klik op OK om te bevestigen.

Hoe Avast uit het register te verwijderen
Hoe Avast uit het register te verwijderen

Stap 5

Verwijder de gevonden map door op Verwijderen te klikken.

Herhaal de zoekopdracht door de opdracht "Volgende zoeken" te kiezen in het menu "Bewerken". Verwijder alle gevonden sporen van Avast.

Stap 6

U kunt het register opschonen met speciale programma's, bijvoorbeeld RegCleaner. Voer het programma uit. Selecteer "Zoeken" in het hoofdmenu. Voer Avast in het venster in. Verwijder alle gevonden items. Ga naar het opstartmenu en verwijder daar alles wat met Avast te maken heeft.

Aanbevolen: