Hoe Maak Je Gekleurde Ogen In Zwart-wit Foto's

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Gekleurde Ogen In Zwart-wit Foto's
Hoe Maak Je Gekleurde Ogen In Zwart-wit Foto's

Video: Hoe Maak Je Gekleurde Ogen In Zwart-wit Foto's

Video: Hoe Maak Je Gekleurde Ogen In Zwart-wit Foto's
Video: les 6 zwart wit foto met 1 kleur 2024, Mei
Anonim

Een kleurdetail in een zwart-wit afbeelding is een spectaculaire techniek die ontwerpers vaak gebruiken. Deze techniek ligt echter binnen de macht van een beginnende gebruiker van een beeldbewerkingsprogramma.

Hoe maak je gekleurde ogen in zwart-wit foto's
Hoe maak je gekleurde ogen in zwart-wit foto's

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - zwart-wit fotografie.

instructies:

Stap 1

Open het bestand met een zwart-witfoto in Verkenner, klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Zoek in het menu dat verschijnt de optie "Openen met". Selecteer Photoshop in de lijst met programma's waarin u de afbeelding kunt openen.

Stap 2

Het kan zijn dat uw zwart-witafbeelding is opgeslagen in de grijswaarden-kleurmodus. Om met kleur te kunnen werken, zet je de afbeelding in RGB-modus. Gebruik hiervoor de optie RGB-kleur in de groep Modus van het menu Afbeelding.

Stap 3

Maak een laag die de kleurcomponent van de foto zal bevatten. Dit kan gedaan worden met de opdracht Laag uit de groep Nieuw van het menu Laag. U kunt eenvoudig op de knop Een nieuwe laag maken onderaan het lagenpalet klikken.

Stap 4

Klik in het gereedschapspalet op het penseel. Kies de kleur waarmee je je ogen gaat schilderen. Klik hiervoor op de bovenkant van de twee gekleurde rechthoeken in het gereedschapspalet en selecteer de gewenste tint.

Stap 5

Verf over het donkere deel van de ogen met de door u gekozen kleur. Als de foto groot is en in het editorvenster op twintig procent van de werkelijke grootte is geopend, verplaatst u de schuifregelaar in het Navigator-palet naar rechts. Verplaats met de muis de rode rechthoek in hetzelfde palet naar het gebied van de foto waarmee u werkt.

Stap 6

Wijzig de overvloeimodus van de kleursteunlaag. Selecteer hiervoor de gewenste modus in de vervolgkeuzelijst Overvloeimodus in het lagenpalet. Je kunt goede resultaten krijgen met Color of Color Burn, maar om de beste te kiezen, doorloop je alle mogelijke overvloeimodi.

Stap 7

Wis indien nodig een deel van de kleur die u op de pupillen hebt aangebracht. Om dit te doen, selecteert u de Eraser Tool en verwijdert u hiermee alles wat niet nodig is.

Stap 8

Als je niet helemaal tevreden bent met de kleur waarin je de ogen hebt geverfd, corrigeer deze dan. Dit kan door het instellingenvenster te openen met de opdracht Tint / Verzadiging uit de groep Aanpassing van het menu Afbeelding. Pas de tint aan met de Hue-schuifregelaar. Wijzig indien nodig de verzadiging met de schuifregelaar Verzadiging. Pas de helderheid van de overliggende kleur aan met de helderheidsregeling.

Stap 9

Sla de foto op met een andere naam dan het originele bestand. Gebruik hiervoor de opdracht Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: