Een Installatieschijf Maken

Inhoudsopgave:

Een Installatieschijf Maken
Een Installatieschijf Maken

Video: Een Installatieschijf Maken

Video: Een Installatieschijf Maken
Video: Een macOS installatieschijf maken 2024, April
Anonim

Nog geen 10 jaar geleden, toen het nodig was om een besturingssysteem op een harde schijf te installeren, moesten computergebruikers opstarten vanaf diskettes, opdrachten invoeren en de basisprincipes van het werken in een dos-omgeving onthouden. Gelukkig staat de tijd niet stil en kun je tegenwoordig veel sneller en handiger een systeem op een harde schijf installeren. Maar om dit te doen, moet u eerst de installatieschijf correct maken.

Een installatieschijf maken
Een installatieschijf maken

instructies:

Stap 1

Download de installatieschijfkopie naar uw computer. Meestal is een schijfkopie een archiefbestand met een ISO-extensie. De archiveringssystemen die in het systeem zijn geïnstalleerd, beschouwen het als een van de soorten archieven en stellen u in staat het te openen en de inhoud ervan te bekijken. Ze kunnen ook de inhoud van het ISO-bestand uitpakken, maar dit mag niet worden gedaan, aangezien schijfkopieën niet op media worden gebrand door standaard Windows-branden.

Stap 2

Gebruik een cd/dvd-brandprogramma om een installatieschijf te maken. De bekendste programma's van dit soort zijn Nero en Ashampoo Burning Studio. U kunt anderen gebruiken als u daarmee beelden kunt opnemen. Plaats de schijf in het station en start het brandprogramma.

Stap 3

We zullen verdere acties beschrijven met behulp van het Ashampoo Burning Studio-programma als voorbeeld. Ondanks de verschillen in de interface, zal het algemene werkingsprincipe voor alle programma's van dit type hetzelfde zijn. Selecteer aan de linkerkant van het venster het menu "Create / Burn disc image", en in het pop-upvenster - "Burn CD / DVD / Blu-ray disc from disc image". Geef vervolgens het pad naar het gedownloade ISO-bestand op, selecteer de brandsnelheid en klik op "Branden".

Stap 4

Om de installatieschijf te gebruiken, vergeet niet om de initiële opstart vanaf cd-rom in het BIOS in te stellen.

Aanbevolen: