Windows Starten Vanaf De Installatieschijf

Inhoudsopgave:

Windows Starten Vanaf De Installatieschijf
Windows Starten Vanaf De Installatieschijf

Video: Windows Starten Vanaf De Installatieschijf

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: opstarten vanaf USB stick 2023, Februari
Anonim

Waarschijnlijk zijn veel gebruikers bekend met de situatie waarin het opstart wanneer de computer wordt ingeschakeld, maar zodra het gaat om het starten van het besturingssysteem, start de pc opnieuw op. Dit betekent dat het opstartbestand van het besturingssysteem beschadigd is. Meestal begint bijna iedereen direct daarna met het opnieuw installeren van Windows. Maar u kunt het doen zonder opnieuw te installeren en Windows vanaf de installatieschijf te starten.

Windows starten vanaf de installatieschijf
Windows starten vanaf de installatieschijf

Het is nodig

Computer, opstartbare schijf met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Plaats de opstartdiskette voor het besturingssysteem in het optische station van uw computer. Druk na het herstarten van de pc continu op de F5-toets (afhankelijk van het moederbordmodel kunnen de alternatieve toetsen F8 of F12 zijn).

Stap 2

Het menu voor het selecteren van de optie om de computer te starten verschijnt. Selecteer uw optische drive (cd/dvd) als opstartbron en druk op Enter. Wacht een paar seconden totdat de schijf in het station begint te draaien. Dan zal het scherm het bericht "Druk op een toets om de schijf te starten" weergeven (druk op ani key boot van cd). Druk daarom op een willekeurige toets op het toetsenbord.

Stap 3

Daarna start de schijf en begint het proces van het laden van bestanden in het RAM-geheugen van de computer. Wacht op het eerste dialoogvenster waarin u "Systeemherstel" selecteert. Windows wordt gescand op fouten, ontbrekende bestanden worden hersteld. Daarna zal de computer opnieuw opstarten en zal deze al opstarten in de normale modus.

Stap 4

Als er niets is gebeurd nadat u uw schijf als opstartbron voor het systeem hebt geselecteerd, moet u het opstartapparaat van de computer in het BIOS selecteren. Om dit te doen, zet u de pc aan en drukt u onmiddellijk na het inschakelen op de DEL-toets. Daarna komt u in het BIOS-menu. Selecteer daarin het item Eerste primaire apparaat. Op dit punt kunt u de volgorde van het opstarten van de computerapparaten invoeren. Selecteer uw optische drive als de eerste downloadbron voor uw pc. Om dit te doen, drukt u gewoon op Enter bij het cijfer "1", waarna een lijst met apparaten verschijnt. Selecteer uit deze lijst uw optische drive (cd/dvd) en druk op Enter.

Stap 5

Verlaat vervolgens het BIOS-menu. Om dit te doen, drukt u op Enter op de regel Exit. Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd de instellingen op te slaan. Selecteer in dit venster het item Opslaan en afsluiten. De computer zal opnieuw opstarten en het systeem zal starten vanaf de opstartschijf. Verder is de procedure hetzelfde als in de vorige paragraaf.

Populair per onderwerp