Hoe Het Programma Te Installeren Zonder Een Installatieschijf

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programma Te Installeren Zonder Een Installatieschijf
Hoe Het Programma Te Installeren Zonder Een Installatieschijf

Video: Hoe Het Programma Te Installeren Zonder Een Installatieschijf

Video: Hoe Het Programma Te Installeren Zonder Een Installatieschijf
Video: Een programma installeren (op een andere schijf) 2024, Mei
Anonim

Moderne softwareproducten worden meestal gedistribueerd op optische schijven (cd of dvd) en het installatiescript voor het programma is ontworpen om te werken met een lezer van deze media. Maar niet altijd is er een cd/dvd-station geïnstalleerd in de computer waarop de applicatie moet worden geïnstalleerd. Er zijn verschillende installatiemethoden om te voorkomen dat u een installatieschijf nodig heeft.

Hoe het programma te installeren zonder een installatieschijf
Hoe het programma te installeren zonder een installatieschijf

instructies:

Stap 1

Als de computer waarop u het programma wilt installeren tot een lokaal netwerk behoort, kunt u een schijflezer van een andere computer op hetzelfde netwerk gebruiken. Om dit te doen, moet u eerst de toegang tot het cd-/dvd-station openen voor netwerkgebruikers op de computer waarop het is geïnstalleerd. Als u vervolgens Windows gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad van uw computer zonder optische drive en selecteert u Map Network Drive in het pop-upmenu. De verbindingswizard wordt gestart, waarin u het vereiste apparaat op het netwerk moet specificeren met behulp van het dialoogvenster dat wordt geopend door op de knop "Bladeren" te klikken. Als er al een installatieschijf in het apparaat is geplaatst, begint het programmamenu dat erop is geschreven, nadat de wizard is voltooid, onmiddellijk met een reeks opties voor verdere acties, waaronder het installeren van het programma.

Stap 2

Gebruik het bestand met de "image" van de installatieschijf als u geen toegang hebt tot de schijflezer via het netwerk. Het is vergelijkbaar met een gewoon archief, maar het bevat niet alleen kopieën van bestanden, maar ook een exacte kopie van de structuur van hun locatie op de bronschijf. Dit maakt het gebruik van speciale emulatieprogramma's mogelijk om het bestand op dezelfde manier te gebruiken als een gewone optische schijf. Als u geen kant-en-klaar bestand met een schijfkopie met het gewenste programma heeft, moet u dit zelf maken.

Stap 3

Installeer een applicatie op uw computer die afbeeldingen kan maken en deze kan herstellen vanuit bestanden ("mount"). Het kan bijvoorbeeld Daemon Tools Lite zijn - een gratis versie van het programma die kan worden gedownload van de website van de fabrikant (https://daemon-tools.cc/rus/products/dtLite). U moet het installeren op de computer waarop de schijfkopie wordt gemaakt en op de computer waarop u het programma moet installeren zonder de schijf te gebruiken. Selecteer na het installeren van de applicatie het item "DAEMON Tools-paneel" in het menu, open het configuratiescherm en klik op de knop "Afbeelding maken". Volg de instructies van het programma, maak een afbeelding van de optische schijf en kopieer deze op elke handige manier (via een flashstation, mobiele telefoon, mp3-speler, internet, enz.) naar de computer waar u het zonder de installatieschijf moet stellen.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Daemon Tools in het systeemvak van de taakbalk van de tweede computer, ga naar het gedeelte Virtuele cd / dvd-rom van het vervolgkeuzemenu en selecteer in de subsectie "Drive 0" de "Beeld monteren" lijn. De emulator opent een venster waarin u het bestand met de schijfkopie moet opgeven en op de knop "Openen" moet klikken. Daarna kunt u de virtuele installatieschijf van het programma op dezelfde manier gebruiken als een gewone optische schijf.

Aanbevolen: