Een Windows-installatieschijf Branden

Inhoudsopgave:

Een Windows-installatieschijf Branden
Een Windows-installatieschijf Branden

Video: Een Windows-installatieschijf Branden

Video: Een Windows-installatieschijf Branden
Video: windows dvd branden 2024, April
Anonim

Om het besturingssysteem te installeren, moet u een schijf branden die opstart voordat u naar het besturingssysteem gaat. Om zo'n schijf te maken, is het raadzaam om verschillende hulpprogramma's te gebruiken.

Een Windows-installatieschijf branden
Een Windows-installatieschijf branden

Noodzakelijk

  • - een computer met een dvd-station;
  • - lege schijf;
  • - een afbeelding van de installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Download eerst een image van de installatieschijf met de bestanden van het gewenste besturingssysteem. Het is het beste om een ISO-image te gebruiken. Download nu het programma ISO File Burning. Dit is een gratis hulpprogramma dat speciaal is ontworpen voor het schrijven van afbeeldingen naar schijf.

Stap 2

Installeer het programma. Plaats een lege dvd in uw drive. Start ISO-bestand branden en configureer opties voor het branden van afbeeldingen. Selecteer eerst de juiste schijf. Klik op de knop Bladeren en selecteer de gedownloade ISO-image.

Stap 3

Stel de minimale schrijfsnelheid in. Hierdoor kunt u de schijf op relatief oude schijven uitvoeren en de kans op fouten tijdens het branden verkleinen. Klik na het configureren van het programma op de knop "ISO branden".

Stap 4

Controleer de opgenomen bestanden. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op en houdt u de F8-toets ingedrukt. Selecteer in het venster dat verschijnt het dvd-rom-item en druk op Enter. Wacht even totdat het installatieprogramma van het besturingssysteem is gestart.

Stap 5

Soms worden programma's en hulpprogramma's toegevoegd aan de installatieschijf. Hierdoor kunt u een complete set bestanden op één medium opslaan. Als je zo'n behoefte hebt, gebruik dan het Nero-programma om de blanco te branden. Voer het opgegeven hulpprogramma uit en open het dvd-rom-menu (opstarten).

Stap 6

Selecteer het ISO-tabblad en selecteer het afbeeldingsbestand. Klik nu op de knop "Nieuw". Zoek de benodigde bestanden in het rechtervenster van het actieve menu en verplaats ze naar de inhoud van de schijf.

Stap 7

Klik op de knop "Opnemen". Ga naar het tabblad met dezelfde naam. Selecteer de schrijfsnelheid van de schijf, stel extra opties in, zoals fouten bij het overslaan.

Stap 8

Klik nu op de knop "Branden" en wacht tot de bestanden naar de schijf zijn gekopieerd. Controleer de kwaliteit van de opgenomen gegevens. Onthoud dat opstartbare schijven worden gemaakt met een gesloten sessie. Die. u kunt later geen bestanden meer toevoegen.

Aanbevolen: