Hoe USB Sneller Te Laten Werken

Inhoudsopgave:

Hoe USB Sneller Te Laten Werken
Hoe USB Sneller Te Laten Werken

Video: Hoe USB Sneller Te Laten Werken

Video: Hoe USB Sneller Te Laten Werken
Video: HOE USB STICK HERSTELLEN TOT VOLLEDIGE CAPACITEIT ?? 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende opties om de gegevensoverdracht via USB te versnellen. Helaas zijn relatief oude versies van deze poorten lang niet altijd in staat om een hoge snelheid van informatie-uitwisseling te bieden.

Hoe USB sneller te laten werken?
Hoe USB sneller te laten werken?

instructies:

Stap 1

Reinig de contacten van het USB-kanaal en het daarop aangesloten apparaat. Hiervoor is het beter om een scalpel of een scherp mes te gebruiken. Zet uw computer of laptop uit en schraap de pinnen van de USB-poort. Pas op dat u de connector niet beschadigt. Voer een vergelijkbare procedure uit met de connector van een USB-opslagapparaat of andere aangesloten apparatuur.

Stap 2

Sommige relatief oude computermodellen zijn tegelijkertijd uitgerust met USB 1.1- en USB 2.0-poorten. Soms zijn nieuwere kanalen gewoon inactief of werken ze in USB 1.1-modus. Zet uw computer aan en open het BIOS-menu terwijl u de Delete-toets ingedrukt houdt. Ga naar het menu Geavanceerde systeemconfiguratie. Zoek de USB-modus (indien beschikbaar). Zet hem op USB 2.0. Ondanks dat de maximale snelheid van het USB 2.0-kanaal 480 Mbps is, zijn veel apparaten niet in staat om informatie op die snelheid over te dragen.

Stap 3

Als u met de mogelijkheden van uw moederbord de bedieningsmodus van de USB-poort kunt selecteren uit de bestaande opties, selecteert u het HiSpeed-item. Sla uw BIOS-menu-instellingen op en start uw computer opnieuw op. Als we het hebben over een USB-opslagapparaat, zoals een USB-flashstation, probeer dan dit apparaat te formatteren. Selecteer het bestandssysteemtype FAT32. Soms kunt u hierdoor een hogere snelheid bij het lezen en schrijven van gegevens behalen. Zorg ervoor dat u uw USB-apparaat defragmenteert.

Stap 4

Als de bovenstaande methoden niet werken, sluit dan extra USB-poorten aan. Er zijn speciale kaarten die in het PCI-slot op het moederbord van de computer kunnen worden gestoken. Ze hebben meestal 3-5 USB 2.0-connectoren. Sluit deze kaart aan op een uitgeschakelde computer en gebruik deze kanalen wanneer u hoge gegevensoverdrachtsnelheden wilt bereiken. Het toetsenbord en de muis kunnen ook op de oude poorten worden aangesloten. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van hun werk.

Aanbevolen: