Hoe Linux Op Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Op Schijf Te Branden
Hoe Linux Op Schijf Te Branden

Video: Hoe Linux Op Schijf Te Branden

Video: Hoe Linux Op Schijf Te Branden
Video: Milieuvariabelen : Linux-handleiding #11 2024, April
Anonim

Na het downloaden van de distributiekit van het Linux-besturingssysteem, moet deze vervolgens op een cd of dvd worden gebrand. Alleen dan kan het op een computer worden geïnstalleerd. Deze opname kan worden gedaan met behulp van de computer zelf.

Hoe Linux op schijf te branden
Hoe Linux op schijf te branden

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het schijfkopiebestand van het Linux-besturingssysteem dat u hebt gedownload een iso- of ISO-extensie heeft. Het is een afkorting voor de afkorting ISO 9660 - de naam van de internationale standaard voor het formaat van compact discs bedoeld voor het opslaan van bestanden. Tegenwoordig worden ook dvd-beelden in dit formaat geproduceerd.

Stap 2

Zoek uit op welke schijf (cd of dvd) het afbeeldingsbestand moet worden gebrand. Als er niets over wordt gezegd, bepaal het dan aan de hand van de grootte van het bestand. Als het meer dan 700 megabytes is, is het de bedoeling dat de afbeelding op dvd wordt gebrand.

Stap 3

Controleer of het station schrijven naar het type media ondersteunt waarvoor het afbeeldingsbestand bedoeld is. Als dit het geval is, schaf dan de juiste media aan. In beide gevallen kan het bedoeld zijn om eenmaal te schrijven (dan wordt het aangegeven met de letter R - recordable), of herschrijfbaar (vervolgens wordt het gemarkeerd met de afkorting RW - herschrijfbaar). In het tweede geval is het mogelijk om te wissen en opnieuw te schrijven, bijvoorbeeld als er nieuwe versies van de door u gekozen Linux-besturingssysteemdistributie worden uitgebracht.

Stap 4

Installeer software voor het branden van schijven op uw computer als u er nog geen heeft. Voor Linux raden we K3b en Grafburn aan, voor Windows - Small CD Writer. Als er meer dan één schijf in de auto is, wordt u na het starten gevraagd de gewenste schijf te selecteren.

Stap 5

Als de schijf herschrijfbaar is en gegevens bevat die u niet langer nodig hebt (zorg ervoor dat dit het geval is), gebruik dan een schijfopruimingsprogramma.

Stap 6

Selecteer in het programma de schrijfmodus naar de ISO-image van de schijf. Selecteer de opnamemodus niet voor gewone bestanden, anders krijgt u na het branden een enkel bestand met een ISO-extensie op de schijf. Natuurlijk kunt u de machine niet vanaf zo'n schijf opstarten.

Stap 7

Selecteer de ISO-image die u gaat branden. Dossier. Probeer de drive niet voortijdig te openen, anders wordt de schijf beschadigd. Als het eenmaal schrijven is, zal het voor altijd beschadigd zijn. Wacht tot het programma zelf aangeeft dat de opname is afgelopen. Sommige programma's werpen de schijf automatisch uit.

Stap 8

Als de distributie uit meerdere schijven bestaat, herhaalt u de handeling voor de rest van de ISO-images.

Stap 9

Nadat u een schijf of een set schijven met de distributiekit voor het Linux-besturingssysteem hebt ontvangen, installeert u deze. Om geen gegevens op de bestaande harde schijf te verliezen, wordt aan beginnende gebruikers aangeraden om deze tijdelijk los te koppelen om gegevensverlies te voorkomen en een andere aan te sluiten, en vervolgens het besturingssysteem te kiezen om op te starten door fysiek van harde schijf te wisselen. Onthoud dat u ze, in tegenstelling tot USB-apparaten, niet kunt hot-swappen. In de toekomst leert u, als u dat wenst, hoe u twee verschillende besturingssystemen en op één gemeenschappelijke harde schijf installeert.

Aanbevolen: