Zelf Een Computer In Elkaar Zetten

Inhoudsopgave:

Zelf Een Computer In Elkaar Zetten
Zelf Een Computer In Elkaar Zetten

Video: Zelf Een Computer In Elkaar Zetten

Video: Zelf Een Computer In Elkaar Zetten
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Maart
Anonim

Voor degenen die min of meer thuis zijn in computerhardware, is het niet langer een geheim dat de totale kosten van componenten die nodig zijn om een computer te assembleren lager zijn dan die van een voltooide computer. Dit wordt verklaard door het feit dat montagebedrijven een bepaalde vergoeding vragen voor montage. Maar ondanks het bestaan van dergelijke garanties, zouden velen zichzelf willen proberen als computerassembleur. Het gaat over het incassoproces dat het gesprek van vandaag zal zijn.

Zelf een computer in elkaar zetten
Zelf een computer in elkaar zetten

Noodzakelijk

  • - een schoon en comfortabel werkoppervlak, zoals een tafel.
  • - beschikbaarheid van alle benodigde componenten.
  • - een alcoholdoekje of servet.
  • - een plastic kaart als spatel voor het aanbrengen van koelpasta.
  • - set schroevendraaiers.
  • - stroomaansluitschema voor het moederbord.

instructies:

Stap 1

We spreken direct af dat alle componenten vooraf worden ingekocht en geselecteerd. In de eerste fase van de montage moet u een "testbank" maken waarvan het hoofddoel is om alle "reserveonderdelen" van de computer te controleren. Bereid je deegwerkblad voor en pak de accessoires uit.

Stap 2

Plaats het moederbord op het gewatteerde kussen dat meestal in de doos voor het moederbord zit.

Stap 3

Laten we verder gaan met de processor. Maak het metalen oppervlak na het uitpakken schoon van vet met een servet op alcoholbasis. Zorg er bij het installeren van de processor voor dat de gouden driehoek die op een van de hoeken van de processor is getekend, overeenkomt met de driehoek die op de processorvoet is getekend.

Stap 4

Let dan op de bevestiging van het koelsysteem. Er zijn bevestigingsmiddelen, waarvan de basis uit twee delen bestaat, waarvan er één aan de achterkant van het moederbord is bevestigd, precies onder de processorvoet. Het is alleen mogelijk om zo'n mount te installeren als je van beide kanten toegang hebt tot het moederbord.

Stap 5

Zorg er bij het installeren van een koellichaam op een processor voor dat de laag koelpasta (op het koellichaam of op de processor) zo gelijkmatig en dun mogelijk is. Voor een gelijkmatige applicatie kunt u een plastic kaart als spatel gebruiken of de pastalaag voorzichtig met uw vinger uitspreiden.

Stap 6

Installeer vervolgens het RAM-geheugen, de videokaart en andere apparaten (indien aanwezig) in de daarvoor bestemde sleuven.

Stap 7

Nu moet je het systeem van stroom voorzien. Sluit de stekkers van de voedingseenheid zorgvuldig aan op de bijbehorende connectoren. Volg het schema dat bij het moederbord is geleverd.

Stap 8

Voer een testrun van het systeem uit. Hiermee kunt u het uitgevoerde werk beoordelen en problemen oplossen. Ga in dezelfde fase naar BIOS en controleer de temperatuur van de processor. Het komt vaak voor dat koelpasta ongelijkmatig, te veel of te weinig wordt aangebracht, wat leidt tot een afname van het rendement van het koelsysteem. Bovendien had u de radiator mogelijk slecht vastgezet.

Stap 9

Nadat u de test met succes hebt doorstaan, kunt u beginnen met het installeren van onderdelen in de systeemeenheid. Het is beter om te beginnen met het moederbord, want als je dit later doet, dan zit je in de weg van draden van harde schijven, schijven, enzovoort. Laat het moederbord al een gekoelde processor en RAM hebben. De videokaart kan nog worden verwijderd. Maak een kartonnen afstandshouder voor het moederbord en zorg ervoor dat deze de onderkant van het bord volledig bedekt. Hiermee wordt voorkomen dat de printpinnen in contact komen met het metalen oppervlak van de systeemkastwand. Anders bestaat de kans dat u het systeem niet start.

Stap 10

Installeer vervolgens de voeding. Zorg ervoor dat u het koelsysteem van de processor niet aanraakt! Na het installeren van de voeding kun je de kastkoelers direct installeren, anders kan dit later voor problemen zorgen.

Stap 11

Installeer harde schijven en sluit ze vervolgens aan op het moederbord. Vervolgens kunt u de schijf installeren en er ook alles op aansluiten.

Stap 12

Installeer de grafische kaart. Zorg ervoor dat alle connectoren die hem van stroom voorzien goed zijn aangesloten. Nu kunt u extra kaarten installeren, zoals geluid, netwerk enzovoort.

Stap 13

Controleer nogmaals zorgvuldig of alle connectoren goed zijn aangesloten en of alle componenten in het systeem van stroom worden voorzien.

Stap 14

Nadat de systeemeenheid is gemonteerd, kunt u randapparatuur aansluiten - een muis, toetsenbord, monitor, printer en andere. Nu kunt u het reeds volledig geassembleerde systeem proefdraaien en de resultaten van de uitgevoerde acties evalueren.

Aanbevolen: