Hoe Leer Je Een Computer In Elkaar Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Een Computer In Elkaar Zetten?
Hoe Leer Je Een Computer In Elkaar Zetten?

Video: Hoe Leer Je Een Computer In Elkaar Zetten?

Video: Hoe Leer Je Een Computer In Elkaar Zetten?
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

Om zelf een stationaire computer in elkaar te zetten, moet je een paar nuances kennen. Dit is nodig voor de juiste selectie van een set apparaten die tot één geheel moeten worden verbonden.

Hoe leer je hoe je een computer in elkaar zet?
Hoe leer je hoe je een computer in elkaar zet?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Pak eerst je moederbord op. De keuze van de rest van de apparatuur hangt ervan af. Let op de volgende kenmerken van dit onderdeel: het type socket voor het aansluiten van de centrale processor (Socket), het type slot voor het aansluiten van het RAM-geheugen en het type poort voor het installeren van de videokaart.

Stap 2

Selecteer op basis van de ontvangen gegevens de rest van de apparaten. Installeer het moederbord in de behuizing van de systeemeenheid. Bevestig dit apparaat veilig. Selecteer en installeer de voeding. Onthoud dat het vermogen voldoende moet zijn om een stabiele spanning te leveren voor alle aangesloten apparaten.

Stap 3

Zoek uit of het moederbord dual channel RAM ondersteunt. Sluit identieke RAM-kaarten aan voor verbeterde prestaties van deze apparaten.

Stap 4

Installeer nu de CPU. Dit apparaat wordt meestal verkocht met een koellichaam en een ventilator. Controleer voordat u een processor aanschaft of u deze heatsink op uw moederbordmodel kunt installeren. Let natuurlijk ook op de CPU-socket.

Stap 5

Installeer de CPU in de daarvoor bestemde sleuf. Sluit de klep die de processor tegen het moederbord houdt. Breng koelvet aan op de bovenkant van de processor en installeer het koellichaam. Sluit de stroomkabel van de koeler aan op het moederbord.

Stap 6

Selecteer en koop nu een grafische kaart. Houd bij het kiezen van dit onderdeel rekening met het type poort waarop het wordt aangesloten. Installeer de videokaart in de systeemeenheid en zorg ervoor dat het video-uitgangskanaal beschikbaar is om de kabel van buitenaf aan te sluiten.

Stap 7

Pak nu een geluidskaart als deze niet in je moederbord is ingebouwd. Sluit een harde schijf van een geschikt formaat (IDE of SATA) aan. Sluit de voeding aan op het moederbord en de harde schijf. De rest van de apparaten krijgen spanning via het moederbord.

Aanbevolen: