Zelf Een Laptop In Elkaar Zetten

Inhoudsopgave:

Zelf Een Laptop In Elkaar Zetten
Zelf Een Laptop In Elkaar Zetten

Video: Zelf Een Laptop In Elkaar Zetten

Video: Zelf Een Laptop In Elkaar Zetten
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

Er zijn momenteel verschillende laptopmodellen op de markt. De meeste gebruikers vinden een model naar hun zin. Maar massaproductie kan de koper niet altijd tevreden stellen - noch in termen van hun kenmerken, noch in termen van prijs. In dit geval kun je zelf een geschikte laptop in elkaar zetten.

Zelf een laptop in elkaar zetten
Zelf een laptop in elkaar zetten

Het is nodig

  • - moederbord
  • - compatibele processor en RAM
  • - HDD
  • - schermmatrix
  • - laptop hoes

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste onderdeel van elke computer is het moederbord. Zelf monteren is erg moeilijk en onnodig. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om een kant-en-klaar exemplaar te kiezen. Welke hangt af van het doel van de computer. Als het de taak van een laptop is om grafische afbeeldingen van hoge kwaliteit te leveren in computergames, moet u letten op moederborden van desktopcomputers. Grote afmetingen, gewicht en hoog stroomverbruik worden gecompenseerd door de mogelijkheid om de krachtigste processors te installeren. Kies het meest compacte bord dat mogelijk is.

Stap 2

Als hoge prestaties niet vereist zijn, kunt u een laptop-moederbord gebruiken. Het is veel gemakkelijker om zo'n bord van een batterij te voorzien en de levensduur van de batterij zal veel hoger zijn. Zo'n bord vereist een gespecialiseerde processor en RAM. Helaas zijn ze niet gemakkelijk te vinden in winkels en zijn de prijzen vrij hoog. Zorg ervoor dat u bij de aankoop de compatibiliteit van de componenten controleert. Er zijn verschillende standaarden voor processorsockets.

Stap 3

Om een lichtgewicht en compact systeem te creëren, moet je op de Raspberry letten. Het is een minicomputer ter grootte van een creditcard. De prestaties zijn niet geweldig, maar dit wordt meer dan gecompenseerd door een laag stroomverbruik en lage kosten. Daarnaast bevat dit compacte bord al een processor, werkgeheugen, netwerk- en videokaarten, een kaartlezer en een poort voor het aansluiten van een touchscreen.

Stap 4

Koop een harde schijf. Laptops gebruiken meestal schijven die twee en een halve inch groot zijn. Ze zijn kleiner en lichter dan standaard, maar hun prijs is aanzienlijk hoger. Voor zelfmontage van een laptop kunt u de harde schijf van een stationaire computer gebruiken. Zijn prestaties zijn veel hoger. Het is alleen nodig om een voldoende ruime batterij te voorzien om een acceptabele levensduur van de batterij te bieden.

Stap 5

Koop een matrix, batterij en voeding. Let op de methode om de matrix op de videoadapter aan te sluiten. De batterij moet zorgen voor een autonome werking van de computer. Hoe meer elektriciteit de systeemcomponenten verbruiken, hoe krachtiger de batterij nodig is. Zoek een geschikte behuizing of maak er zelf een. Voor de productie kan hout of kunststof worden gebruikt. Bij gebruik van diëlektrische materialen moet een metalen afscherming worden aangebracht. Verzamel alle laptopcomponenten in het chassis. Installeer het besturingssysteem.

Aanbevolen: