Hoe De Hoeveelheid RAM Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid RAM Bepalen
Hoe De Hoeveelheid RAM Bepalen

Video: Hoe De Hoeveelheid RAM Bepalen

Video: Hoe De Hoeveelheid RAM Bepalen
Video: Windows 10 RAM Geheugen Bekijken | Windows 10 Tips Nederlands 2024, April
Anonim

De hoeveelheid RAM heeft rechtstreeks invloed op de snelheid van de computer - hoe hoger deze is, hoe sneller het systeem werkt. Gewoonlijk kent de gebruiker de parameters van het RAM-geheugen dat op de computer is geïnstalleerd. Maar als u op een onbekende computer werkt of als u problemen heeft met de prestaties, moet u mogelijk informatie over het RAM-geheugen bekijken.

Hoe de hoeveelheid RAM bepalen
Hoe de hoeveelheid RAM bepalen

instructies:

Stap 1

U kunt de grootte van het RAM-geheugen achterhalen met behulp van de standaard Windows-mogelijkheden, maar deze informatie zal vrij algemeen zijn. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Er wordt een venster geopend, onderaan kunt u informatie zien over enkele parameters van de computer, inclusief de grootte van het RAM-geheugen.

Stap 2

Open Opdrachtprompt (Console): Start - Alle programma's - Accessoires - Opdrachtprompt. Voer de systeminfo-opdracht in het geopende venster in en druk op Enter. De weergegeven informatie bevat informatie over de configuratie van de computer, inclusief de grootte van het RAM-geheugen.

Stap 3

De meest volledige informatie over de componenten van een computer kan worden verkregen met behulp van gespecialiseerde testprogramma's. Een van de beste programma's in deze klasse is Aida64 (Everest), je kunt het op internet vinden. Download en voer het programma uit, selecteer in de linkerkolom van het geopende venster: "Computer" - "Samenvattingsinformatie". Algemene informatie over de computer verschijnt aan de rechterkant van het venster, in het gedeelte "Moederbord" vindt u gegevens over het type en de grootte van RAM.

Stap 4

Nog meer gedetailleerde informatie over RAM kan worden getoond door het Astra32-programma, het is ook te vinden op het net. Start het programma, sluit daarvoor alle applicaties. Door de sectie "Geheugenmodules" in het rechterdeel van het programmavenster te selecteren, kunt u gedetailleerde informatie krijgen over alle regels RAM.

Stap 5

In het geval dat uw computer een goede processor, een degelijke videokaart en voldoende RAM heeft, maar het systeem te traag is en van tijd tot tijd een gebrek aan middelen meldt, kan het probleem liggen in de verkeerde RAM-instellingen. Het RAM-geheugen is geconfigureerd in het BIOS. Aangezien dit een nogal delicate en verantwoordelijke procedure is, moet u, voordat u met de configuratie begint, naar het netwerk kijken voor informatie over dit onderwerp.

Aanbevolen: