Hoe De Hoeveelheid Informatie Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Informatie Bepalen?
Hoe De Hoeveelheid Informatie Bepalen?

Video: Hoe De Hoeveelheid Informatie Bepalen?

Video: Hoe De Hoeveelheid Informatie Bepalen?
Video: Examen economie - Prijselasticiteit (Concept markt) 2024, Mei
Anonim

Met zo'n overvloed aan verschillende opslagmedia - cd's en dvd's, flashdrives, geheugenkaarten, externe harde schijven - kun je gemakkelijk verdwalen. Vaak is het nodig om te bepalen hoeveel informatie er in de gegevens zit die u moet vastleggen om te begrijpen of deze wel of niet op het medium passen.

Hoe de hoeveelheid informatie bepalen?
Hoe de hoeveelheid informatie bepalen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - USB stick.

instructies:

Stap 1

Open "Deze computer" en zoek de bestanden en mappen die u naar de media moet kopiëren. Markeer ze. Dit kan door met de linkermuisknop op het pictogram te klikken en de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt te houden.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde objecten. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Het eigenschappenvenster wordt geopend en u moet even wachten terwijl het systeem de hoeveelheid informatie in de geselecteerde mappen en bestanden berekent. In het bovenste deel van het venster staat een inscriptie "Files: 84 333; mappen: 11 047 "(natuurlijk zullen uw nummers anders zijn). De wachttijd is afhankelijk van de hoeveelheid informatie.

Stap 3

Converteer de hoeveelheid gegevens naar media-eenheden. 1 GB = 1024 megabytes en dienovereenkomstig 1 MB = 1024 kilobytes en 1 KB = 1024 bytes. Als uw media zijn gemarkeerd in gigabytes, hoeft u alleen maar naar hun nummer in hetzelfde eigenschappenvenster te kijken. In ons geval is dit 8, 33 GB. Je hebt verschillende maten, maar het principe blijft hetzelfde.

Stap 4

Vergelijk de hoeveelheid gegevens met de grootte van uw opslagmedia. Als u een flashstation met het label 16 Gb hebt, kunt u er niet meer dan 16 gigabyte naar schrijven. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op de geselecteerde objecten en selecteer het item "Kopiëren" en in het mediavenster - het item "Plakken". Verder wordt de informatie gekopieerd van de lokale schijven van de computer naar het draagbare apparaat.

Stap 5

Als u een zeldzame kopie van een flashstation van 128 of 512 megabyte tegenkomt of als u een cd brandt, moet u de hoeveelheid informatie omzetten in megabytes. Om dit te doen, deelt u het aantal in bytes (het wordt tussen haakjes aangegeven) tweemaal door 1024. Nu worden echter bijna alle media verkocht met een grootte van minimaal 1 GB, dus er zouden geen problemen moeten zijn. Probeer in de toekomst USB-media van minimaal 4 GB te kopen, zodat u grote hoeveelheden informatie kunt overbrengen.

Aanbevolen: