Hoe De Hoeveelheid RAM Te Weten Te Komen

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid RAM Te Weten Te Komen
Hoe De Hoeveelheid RAM Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Hoeveelheid RAM Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Hoeveelheid RAM Te Weten Te Komen
Video: Windows 10 - How to check RAM/Memory - System Specs - Free u0026 Easy 2024, Mei
Anonim

Om uw computer sneller te maken, wordt aanbevolen om de eenvoudigste methoden te gebruiken om de hardware te vervangen. Meestal hebben we het over het wijzigen van de centrale processor of het toevoegen van RAM.

Hoe de hoeveelheid RAM te weten te komen
Hoe de hoeveelheid RAM te weten te komen

Noodzakelijk

Specifiek

instructies:

Stap 1

Stop uw keuze bij de tweede optie, want het is vrij eenvoudig om het te implementeren, zelfs voor een onervaren gebruiker. Installeer eerst het Speccy-programma. Het zal u helpen het type en het aantal geïnstalleerde RAM-sticks te bepalen.

Stap 2

Download dit programma van de site https://www.piriform.com/speccy door de versie te selecteren die overeenkomt met uw besturingssysteem. Installeer Speccy en voer dit programma uit. Nadat het laden is voltooid, gaat u naar het menu "RAM"

Stap 3

Bestudeer de eerste twee items van het menu dat wordt geopend: "Geheugenslots" en "Geheugen". De eerste alinea bevat informatie over het aantal bezette en beschikbare slots voor het aansluiten van RAM.

Stap 4

In de tweede alinea zijn de volgende parameters voor u van belang:

Soort - DDR2;

Volume - 3072 MB;

Kanalen - Twee;

DRAM-frequentie 550,0 MHz.

Dit betekent dat er 2 of 3 DDR2-geheugensticks zijn aangesloten op het moederbord van uw computer, het totale volume is 3072 MB en hun gemiddelde klokfrequentie is 550 MHz.

Stap 5

Lees nu de instructies voor je moederbord. Bezoek de officiële website van de fabrikant voor gedetailleerde informatie over dit apparaat. Ontdek de maximale hoeveelheid RAM waarmee dit apparaat werkt.

Stap 6

Koop op basis van de ontvangen informatie over het maximale volume en het aantal vrije slots een of meer RAM-sticks. Houd er rekening mee dat de totale klokfrequentie van de RAM-strips gelijk zal zijn aan de frequentie van de zwakste strip. Die. je moet geen duur 1300 MHz-bord kopen en deze samen aansluiten met een beugel die slechts 600 MHz ondersteunt.

Stap 7

Open het deksel van de systeemeenheid en sluit de nieuwe RAM-strips aan. Als het moederbord de werking van RAM in dual-channel-modus ondersteunt, is het natuurlijk beter om dezelfde geheugensticks in gepaarde slots te installeren.

Aanbevolen: