Hoe De Hoeveelheid RAM Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid RAM Te Controleren?
Hoe De Hoeveelheid RAM Te Controleren?

Video: Hoe De Hoeveelheid RAM Te Controleren?

Video: Hoe De Hoeveelheid RAM Te Controleren?
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

Het RAM-geheugen van een computer is een van de belangrijkste componenten die de algehele prestaties van een pc bepalen. Immers, als er niet genoeg RAM is, hoe krachtig de processor ook is, kun je nog steeds niet zijn volledige potentieel benutten. Ook als er een gebrek aan RAM is, worden de mogelijkheden van de videokaart voor de helft benut. Het is dus beter om de hoeveelheid RAM te kennen als u deze bron van uw pc nog niet kent.

Hoe de hoeveelheid RAM te controleren?
Hoe de hoeveelheid RAM te controleren?

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste manieren om de hoeveelheid RAM te achterhalen, is het systeemgeheugen. Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer". Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een venster geopend met basisinformatie over uw systeem. Er zullen gegevens zijn over de hoeveelheid RAM.

Stap 2

Ook deze informatie kunt u op deze manier achterhalen. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's". Ga naar "Standaardprogramma's" en selecteer "Opdrachtprompt". Typ bij de opdrachtprompt Msinfo32.exe en druk op Enter. Hierdoor wordt het venster Systeeminformatie geopend. Zoek in dit venster de regel "Geïnstalleerd RAM".

Stap 3

32-bits Windows-besturingssystemen kunnen slechts vier gigabyte RAM herkennen. Als u denkt dat er meer dan deze indicator op uw computer kan worden geïnstalleerd, is het beter om speciale programma's te gebruiken om de hoeveelheid RAM op 32-bits systemen te bepalen, waarmee u volledige informatie over de bronnen van de pc kunt zien.

Stap 4

Download de AIDA64 Extreme Edition-software. Installeer het op de harde schijf van uw computer. Voer het programma uit. Na het starten duurt het enkele seconden om de systeemparameters te bepalen. Vervolgens komt u in het hoofdmenu van het programma. Selecteer in het rechtervenster "Computer" en vervolgens - "Algemene informatie".

Stap 5

Er verschijnt een venster met verschillende secties. U bent geïnteresseerd in het gedeelte "Systeembord". Zoek daarin "Systeemgeheugen". Dit is de totale hoeveelheid RAM die op uw computer is geïnstalleerd. Hieronder vindt u informatie over elke RAM-module. U kunt niet alleen de grootte van de RAM-module zien, maar ook het type en de bedieningsfrequentie. Deze informatie kan handig zijn als u meer RAM aan uw computer wilt toevoegen.

Aanbevolen: