Hoe De Hoeveelheid RAM Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid RAM Zien
Hoe De Hoeveelheid RAM Zien

Video: Hoe De Hoeveelheid RAM Zien

Video: Hoe De Hoeveelheid RAM Zien
Video: Windows 10 - How to check RAM/Memory - System Specs - Free u0026 Easy 2024, Mei
Anonim

Veel hangt af van de hoeveelheid RAM. De snelheid van het openen van vensters en het starten van applicaties is er direct mee verbonden. Dit onderwerp is vooral relevant voor degenen die graag met afbeeldingen werken of games spelen. Met een paar muisklikken kunt u de hoeveelheid RAM op uw computer bekijken.

Hoe de hoeveelheid RAM zien
Hoe de hoeveelheid RAM zien

instructies:

Stap 1

Beweeg uw cursor over het pictogram Deze computer op uw bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram, selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu met een willekeurige muisknop. Het dialoogvenster Systeemeigenschappen wordt geopend. Hetzelfde venster kan op een andere manier worden opgeroepen: ga via het menu "Start" naar het "Configuratiescherm", selecteer het gedeelte "Prestaties en onderhoud" en de taak "Informatie over deze computer bekijken" of klik op het pictogram "Systeem".

Stap 2

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Algemeen" en zoek in het gedeelte "Systeem" (onder in het venster) de hoeveelheid RAM op uw computer op. Deze gegevens staan in de laatste regel, worden weergegeven in gigabytes en worden aangeduid als RAM (de afkorting staat voor "random access memory").

Stap 3

U kunt ook informatie krijgen over de hoeveelheid RAM via het Help- en ondersteuningscentrum. Druk op de F1-toets, voer de zoekopdracht "RAM" in het zoekvenster in, wacht tot de lijst met overeenkomsten is gevormd. Selecteer in het linkerdeel van het venster de taak "Computerinformatie ophalen". Selecteer vervolgens in het rechterdeel van het venster de opdracht "Algemene informatie over het systeem weergeven", wacht tot het verzamelen van informatie is voltooid. De hoeveelheid RAM wordt vermeld in het gedeelte "Geheugen (RAM)".

Stap 4

U kunt informatie over het fysieke en virtuele geheugen van uw computer bekijken in het venster Taakbeheer. Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op de taakbalk, selecteer in het vervolgkeuzemenu "Taakbeheer" en ga naar het tabblad "Prestaties".

Stap 5

Ook kunnen gegevens over fysiek en virtueel geheugen worden verkregen via het venster "Systeeminformatie". Selecteer in het menu Start de opdracht Uitvoeren. Typ in het lege veld van het venster de opdracht msinfo32 zonder spaties en klik op OK of druk op Enter. Plaats de cursor op de regel "Systeeminformatie".

Aanbevolen: