Het Windows XP-register Vinden

Inhoudsopgave:

Het Windows XP-register Vinden
Het Windows XP-register Vinden

Video: Het Windows XP-register Vinden

Video: Het Windows XP-register Vinden
Video: Реестр из Windows 7 в XP 2024, Maart
Anonim

In het Microsoft Windows-besturingssysteem wordt configuratie-informatie opgeslagen in een database die het register wordt genoemd. Om het register te vinden en de gegevens te bekijken die het bevat (profielen van alle computergebruikers, informatie over de systeemhardware, instellingen voor geïnstalleerde programma's, enz.), moet u het programma voor de registereditor uitvoeren.

Het Windows XP-register vinden
Het Windows XP-register vinden

instructies:

Stap 1

Om het programma Register-editor te starten, opent u het menu Start en de opdracht Uitvoeren. Voer in het veld "Openen" regedit of regedit.exe in zonder spaties, aanhalingstekens of andere onnodige afdrukbare tekens en klik op OK in het venster of druk op Enter op uw toetsenbord. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u de gegevens in het Windows-register kunt bekijken.

Stap 2

Het register kan niet alleen worden bekeken, maar ook worden gewijzigd, hoewel gebruikers zonder speciale kennis dit niet wordt aanbevolen. Fouten tijdens het bewerken van het register kunnen het besturingssysteem ernstig beschadigen. Als u van plan bent wijzigingen aan te brengen in het register, maak dan een back-up van alle gegevens op uw computer.

Stap 3

Er zijn een aantal speciale opdrachten om informatie over de registersleutels toe te voegen, te wijzigen en weer te geven. De opdracht reg add voegt bijvoorbeeld een nieuwe vermelding of nieuwe sleutel toe aan het register, de opdracht reg Compare vergelijkt de opgegeven sleutels of registervermeldingen en de opdracht reg copy kopieert een registervermelding naar een opgegeven map op een lokale of externe computer.

Stap 4

Het register zelf heeft een boomstructuur. In het linkerdeel van het register-editorvenster worden standaardsecties (mappen) weergegeven; in het rechterdeel kan de gebruiker de parameters zien die zijn ingesteld voor een specifiek systeemonderdeel (profiel of hardware). Alle gegevens in het register worden gesorteerd.

Stap 5

De sectie HKEY_CURRENT_USER bevat gegevens over de momenteel ingelogde gebruikersinstellingen: instellingen van het configuratiescherm, gebruikersmappen, schermkleuren. Al deze gegevens worden gezamenlijk het gebruikersprofiel genoemd. Informatie over alle gebruikersprofielen voor een computer wordt opgeslagen in de HKEY_USERS-sleutel. De sectie HKEY_LOCAL_MACHINE is verantwoordelijk voor de instellingen met betrekking tot deze computer, enzovoort.

Stap 6

Als u uw systeem hebt beschadigd door onjuiste wijzigingen aan te brengen in het Windows-register, kunt u proberen het te repareren. Druk op de F8-toets tijdens het opnieuw opstarten van de computer en start het systeem met de laatst bekende goede configuratie door het juiste commando uit de lijst te selecteren. Deze methode is niet universeel - het hangt allemaal af van de wijzigingen die in het register zijn aangebracht. Soms kan alleen een volledige herinstallatie van het besturingssysteem helpen.

Aanbevolen: