Het Logboek Vinden Op Windows

Inhoudsopgave:

Het Logboek Vinden Op Windows
Het Logboek Vinden Op Windows

Video: Het Logboek Vinden Op Windows

Video: 5 МЕЛОЧЕЙ, упрощающих работу в Windows 10 2022, December
Anonim

Het Windows-besturingssysteem houdt een "Gebeurtenislogboek" bij waarmee de gebruiker gegevens kan bekijken met betrekking tot de werking van zijn computer. Dit logboek kan op elk moment worden bekeken, u hoeft alleen maar te weten hoe u het kunt vinden.

Het logboek vinden op Windows
Het logboek vinden op Windows

instructies:

Stap 1

Het logboek wordt geopend in het venster "Event Viewer", waar de logboeken van systeem- en programmagebeurtenissen en beveiligingsgebeurtenissen op de computer worden bewaard. Met dit venster kunt u niet alleen informatie over gebeurtenissen ontvangen, maar ook logboeken beheren. Er zijn verschillende stappen nodig om de Event Viewer te openen.

Stap 2

Klik op de Start-knop linksonder in het scherm of op de Windows-toets op uw toetsenbord (vlagtoets). Selecteer in het uitgevouwen menu het item "Configuratiescherm" (afhankelijk van de instellingen van het menu "Start" kan het item onmiddellijk beschikbaar zijn of zich in het menu "Opties" bevinden).

Stap 3

Ga in het "Configuratiescherm" naar de categorie "Prestaties en onderhoud" en selecteer het pictogram "Beheer" door erop te klikken met de linkermuisknop. Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, is het gewenste pictogram direct beschikbaar.

Stap 4

Selecteer de snelkoppeling "Event Viewer" in de map "Administration", het vereiste venster wordt geopend. Het kan op een andere manier worden genoemd. Ga naar de map C: (of een andere schijf met het systeem) / Documenten en instellingen / Alle gebruikers (of een specifiek account) / Hoofdmenu / Programma's / Beheer en selecteer de snelkoppeling "Event Viewer".

Stap 5

In het geopende venster kunt u verschillende logboeken bekijken en beheren. Selecteer het logboek dat u nodig hebt (Toepassing, Beveiliging, Systeem, Internet Explorer, enzovoort) in het linkerdeel van het venster door erop te klikken met de linkermuisknop. Aan de rechterkant van het venster ziet u een lijst met alle gebeurtenissen die in het logboek zijn vastgelegd. Elke gebeurtenis kan worden bekeken door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop.

Stap 6

Om gebeurtenissen te beheren, gebruikt u het menu-item "Acties" of roept u het contextmenu op door met de rechtermuisknop op het vereiste logboek te klikken. Om het venster "Event Viewer" te sluiten, selecteert u het item "Console" en de opdracht "Exit" in de bovenste menubalk of klikt u op het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Populair per onderwerp