Het Serienummer Op Het Moederbord Vinden

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Op Het Moederbord Vinden
Het Serienummer Op Het Moederbord Vinden

Video: Het Serienummer Op Het Moederbord Vinden

Video: Het Serienummer Op Het Moederbord Vinden
Video: How To Find Motherboard Model Number in Windows 10 2024, April
Anonim

Garantieservice voor componenten wordt voornamelijk uitgevoerd door het serienummer. Hoogstwaarschijnlijk moet u bij het accepteren van een garantie de volledige volledigheid van het moederbord en een garantiekaart verstrekken. Om het serienummer van het moederbord te vinden, moet je naar de stickers op het moederbord zelf kijken.

Het serienummer op het moederbord vinden
Het serienummer op het moederbord vinden

instructies:

Stap 1

Zet de computer uit en verwijder de zijkap van de systeemeenheid, die toegang geeft tot de computercomponenten. Om dit te doen, hebt u een schroevendraaier nodig om sommige delen van de systeemeenheid los te schroeven. In sommige gevallen moet u enkele componenten verwijderen. Alle bewerkingen moeten worden uitgevoerd terwijl de stroom is uitgeschakeld, anders loopt u het risico uw computer te beschadigen. Verwijder stof van onderdelen met een borstel en stofzuiger. Borstel het stof voorzichtig af met een borstel en "zuig" het stof onmiddellijk op met een stofzuiger. Zo vervuil je de lucht en de ruimte niet en beschadig je de componenten niet.

Stap 2

Als het moederbord niet zichtbaar is onder de draden en kaarten, koppelt u de storende draden los en trekt u de kaarten eruit. Verwijder de koeler niet over de processor - er is nog steeds geen serienummer. Onthoud op welke plaatsen, welke draden zijn aangesloten, zodat later alles gemakkelijk kan worden teruggestuurd.

Stap 3

Kijk eens goed naar de witte decals op het moederbord. Meestal wordt de sticker vanaf de binnenkant van de behuizing op een van de poorten aan de achterkant van het moederbord bevestigd. Voor het geval dat, herschrijft u alle stickers op een stuk papier, zodat u de procedure niet hoeft te herhalen als het nummer niet werkt.

Stap 4

In zeldzame gevallen worden identificatiestickers door een gewetenloze fabrikant op de achterkant van het moederbord geplaatst. In dit geval moet u het bord zelf verwijderen als u door de bevestiging van de behuizing de achterkant niet kunt zien. Het is ook vermeldenswaard dat bij het kopen van een personal computer alle dozen en documenten aan de koper worden gegeven. U moet documenten in de doos van het moederbord hebben, waarin het serienummer van het moederbord zal worden geschreven. U kunt de informatie ook bekijken op de officiële website van de fabrikant.

Aanbevolen: