Hoe De Tijd Te Veranderen Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd Te Veranderen Op Windows 7
Hoe De Tijd Te Veranderen Op Windows 7

Video: Hoe De Tijd Te Veranderen Op Windows 7

Video: Hoe De Tijd Te Veranderen Op Windows 7
Video: How to check your system memory (RAM) using Windows 7 2024, Mei
Anonim

Datum en tijd in Windows-besturingssystemen zijn niet alleen nodig voor gebruikers, maar ook voor de meeste programma's. Hoe dan ook, de gebruiker kan de datum- en tijdinstellingen naar eigen inzicht wijzigen.

Hoe de tijd te veranderen op Windows 7
Hoe de tijd te veranderen op Windows 7

instructies:

Stap 1

Klik eenmaal met de linkermuisknop op de datum- en tijdweergave rechtsonder in het scherm op de taakbalk. Er wordt een venster geopend met daarin een kalender, analoge en digitale klok.

Stap 2

In het venster dat verschijnt, klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de regel "De datum- en tijdinstellingen wijzigen …". Het dialoogvenster "Datum en tijd" wordt geopend met instellingen voor de huidige tijd, datum, extra klok en tijdsynchronisatie met internetsites.

Stap 3

U kunt het venster "Datum en tijd" openen door met de rechtermuisknop op de tijd- en datumafbeelding rechtsonder in het scherm op de taakbalk te klikken en de regel "Datum- en tijdinstellingen" te selecteren in de lijst die verschijnt.

Stap 4

U kunt het venster met de tijd- en datuminstellingen ook starten door het menu "Start" te openen en eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Configuratiescherm" te klikken. Zoek en klik in het venster dat wordt geopend met de instellingen van verschillende systeemparameters op de regel "Datum en tijd".

Stap 5

Er is een andere manier om het venster Datum en tijd te openen. Om het te implementeren, opent u het menu "Start" en voert u de zoekopdracht "tijd" of "datum" in de zoekbalk "Zoek programma's en bestanden" in. Klik in de lijst die verschijnt eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Datum en tijd".

Stap 6

Activeer in het geopende venster het tabblad "Datum en tijd". Het toont de actieve tijdzone, instellingen voor zomertijd en terug, systeemdatum en -tijd, en links naar helpbestanden voor de meest gestelde vragen over tijdzones.

Stap 7

Klik op de knop "Datum en tijd wijzigen …". Het dialoogvenster "Tijd en datum instellen" verschijnt. Selecteer in dit venster de gewenste dag, maand, jaar en stel de exacte tijd in. Klik op de OK-knop.

Stap 8

Als het besturingssysteem de tijd onnodig wijzigt in zomertijd of omgekeerd, moet u de functie uitschakelen om door het venster met datum- en tijdinstellingen te gaan. Schakel hiervoor het vinkje uit naast de regel 'Automatische overgang naar zomertijd en terug'.

Aanbevolen: