Hoe U De Tijd En Datum Op Uw Computer Kunt Instellen In

Inhoudsopgave:

Hoe U De Tijd En Datum Op Uw Computer Kunt Instellen In
Hoe U De Tijd En Datum Op Uw Computer Kunt Instellen In

Video: Hoe U De Tijd En Datum Op Uw Computer Kunt Instellen In

Video: Hoe U De Tijd En Datum Op Uw Computer Kunt Instellen In
Video: Datum en tijd automatisch instellen in Windows 10 2024, April
Anonim

De tijd- en datuminstellingen worden ingesteld tijdens de installatie van het Windows-besturingssysteem. In de toekomst wordt de klok op de computer automatisch gesynchroniseerd met de klok op de server van het domein of internet. Soms is het echter nodig om de datum of tijd handmatig in te stellen op de computer.

Hoe u de tijd en datum op uw computer kunt instellen
Hoe u de tijd en datum op uw computer kunt instellen

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de klok in de rechter benedenhoek. Wijzig in het gedeelte "Tijd" de huidige metingen onder de afbeelding van de wijzerplaat. Om het venster met de huidige tijdwaarde te openen, klikt u met de muis op de pijlen "Omhoog" of "Omlaag", waarna u deze instellingen kunt wijzigen.

Stap 2

Ga naar het gedeelte "Datum" om de datum, maand en jaar te wijzigen. Vouw de lijst uit om de naam van de maand te selecteren. Wijzig het huidige jaar door op de pijlen Omhoog en Omlaag te klikken.

Stap 3

Om uw horloge te synchroniseren met een internettijdserver, gaat u naar het tabblad "Internettijd". Vink het vakje aan naast "Synchroniseren met een internettijdserver" en klik op de knop "Nu bijwerken". Als uw computer zich in een domein bevindt, ziet u het bericht "Fout bij voltooien van synchronisatie … Host is niet beschikbaar."

Stap 4

Zonder de ingestelde systeemtijd en -datum start de computer niet op. Wacht na het inschakelen op een korte POST-piep. Onderaan het scherm ziet u het bericht: Druk op Delete om in te stellen. Afhankelijk van de fabrikant kan een andere sleutel worden opgegeven in plaats van Verwijderen. Meestal is dit F2 of F10.

Stap 5

Druk op de toets om het BIOS-setupmenu (Basic In-Out System) te openen. Zoek een sectie die Standart CMOS Setup of iets dergelijks zal heten. Stel de huidige tijd en datum in op Systeemtijd en Systeemdatum. Let op het datumformaat: mm / dd / jjjj. Dit betekent dat je eerst het nummer van de maand moet invullen, dan de dag van de maand, dan het hele jaar, bijvoorbeeld: 10.15.2011 (oktober / 15/2011). Druk op F10 om de wijzigingen op te slaan en Setup af te sluiten. Bevestig het verzoek door op Y te drukken.

Stap 6

Als de tijd en datum in de computer steeds verloren gaan, moet u hoogstwaarschijnlijk de batterij op het moederbord vervangen die de ROM-microschakeling van stroom voorziet.

Aanbevolen: