Hoe Tijd Te Berekenen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Tijd Te Berekenen In Excel
Hoe Tijd Te Berekenen In Excel

Video: Hoe Tijd Te Berekenen In Excel

Video: Hoe Tijd Te Berekenen In Excel
Video: Rekenen met tijden in Excel 2024, April
Anonim

In Microsoft Office Excel kunt u berekeningen uitvoeren op gegevens in de notatie uren, minuten en seconden. Als u de tijd moet berekenen, gebruikt u hiervoor de juiste formules.

Hoe tijd te berekenen in Excel
Hoe tijd te berekenen in Excel

instructies:

Stap 1

Als dit de eerste keer is dat u met de taak van timing te maken krijgt, probeer dan niet meteen uw toevlucht te nemen tot complexe functies. De meeste berekeningen kunnen worden gedaan met eenvoudige wiskundige formules: optellen en aftrekken. En zorg ervoor dat u de cellen het juiste formaat geeft.

Stap 2

Om dit te doen, selecteert u het cellenbereik waarin gegevens worden ingevoerd en klikt u met de rechtermuisknop op de selectie, of opent u het tabblad "Home" en klikt u op de knop "Formatteren" in de werkbalk "Cellen". Selecteer in zowel het eerste als het tweede geval het item "Cellen opmaken" in het contextmenu.

Stap 3

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend, zorg ervoor dat u zich op het tabblad Nummer bevindt. Selecteer in de lijst aan de linkerkant van het venster het item "Tijd" met de linkermuisknop. Geef in het rechterdeel van het venster aan in welke vorm de tijd moet worden weergegeven. Klik op de knop OK om uw keuze te bevestigen.

Stap 4

Voer gegevens in de cellen in in het formaat XX: XX (of XX: XX: XX). Om het tijdsinterval tussen de eerste en tweede waarde te berekenen, plaatst u de cursor in de cel waar de totale waarde verschijnt. Zet in de formulebalk een gelijkteken, klik met de linkermuisknop op de cel met de laatste waarde, voer het minteken in en klik vervolgens op de cel met de eerste waarde. Druk op de Enter-toets.

Stap 5

Bijvoorbeeld: de verstreken tijd van 11:10:15 tot 12:30:00 is 1 uur, 19 minuten en 45 seconden. De totale waarde in cel C2 wordt berekend met de formule: = B2-A2. Als u de tijdspanne in verschillende rijen moet tellen (A3 en B3, A4 en B4, enzovoort), sleept u de markering voor automatisch aanvullen van cel C2 naar het einde van uw tabelkolom (C3, C4).

Stap 6

Als u wilt berekenen hoeveel totale uren, minuten en seconden het ergens over heeft gedaan, voegt u eenvoudig de gegevens toe die op de bovenstaande manier zijn verkregen met behulp van de SOM-functie. Plaats de cursor in de cel met de totale waarde, klik op de fx-knop, selecteer in het venster dat verschijnt de functie SOM met de linkermuisknop en markeer het cellenbereik dat zal deelnemen aan de berekening. Druk op de Enter-toets. De berekeningsformule ziet er als volgt uit: = SOM (C2: C4).

Aanbevolen: