Hoe Maak Je Windows Sneller

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Windows Sneller
Hoe Maak Je Windows Sneller

Video: Hoe Maak Je Windows Sneller

Video: Hoe Maak Je Windows Sneller
Video: 10 Tips om je Windows Computer Sneller te maken (gratis) 2024, Mei
Anonim

Als je merkt dat je computer elke maand langzamer en trager wordt, dan ligt het misschien aan onnodige functies die de architectuur van het besturingssysteem belasten en vrije RAM gebruiken. Dit alles kan worden gecorrigeerd door ongebruikte actieve functies te verwijderen die de bronnen die voor andere programma's bedoeld zijn "opeten".

Hoe maak je Windows sneller
Hoe maak je Windows sneller

instructies:

Stap 1

Veel RAM, vooral in Windows Vista en Windows 7, neemt de beelden weg en alles wat te maken heeft met het grafische uiterlijk van Explorer en de desktop. Schakel in het gedeelte "Personalisatie" van het configuratiescherm de screensaver uit, verwijder het "Aero" -effect, indien mogelijk, de achtergrond en alle widgets van het bureaublad. Ga ook naar "Deze computer", klik met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Selecteer in het venster dat verschijnt "Geavanceerde systeeminstellingen" in het linkerdeelvenster. Klik op de knop "Prestaties" op het tabblad "Geavanceerd", schakel alle selectievakjes uit en klik vervolgens op "OK". Hiermee wordt het RAM vrijgemaakt van onnodige belasting.

Stap 2

Schakel automatische updates uit om je internetverbinding te versnellen. Selecteer "Uitvoeren" in standaardprogramma's, typ "msconfig" (zonder aanhalingstekens) in het veld voor het invoeren van de naam van de applicatie. Selecteer in het venster dat verschijnt het item "Services" en schakel het selectievakje "Automatische update" uit. Schakel antivirusupdates soms ook uit door ze bijvoorbeeld een keer per week te controleren in plaats van elke dag.

Stap 3

Schakel Systeemherstel uit om de installatietijd voor programma's en games te verkorten. Selecteer in de eigenschappen van "Deze computer" het tabblad "Systeemherstel" en vink het vakje aan naast "Systeemherstel uitschakelen", klik vervolgens op "OK" en bevestig het uitschakelen van deze optie door op "Ja" te klikken.

Stap 4

U kunt het menu ook sneller laten verschijnen. Om dit te doen, zoekt u in het hoofdmenu "Start" "Uitvoeren" en gaat u naar de applicatie om programma's "regedit" uit te voeren (zonder aanhalingstekens). Deze opdracht roept de Register-editor op. Zoek in het linkerdeelvenster "HKEY_CURRENT_USER" en ga door het vervolgkeuzemenu onder Configuratiescherm - Bureaublad - MenuShowDelay. Zet een willekeurig getal in plaats van 400, hoe minder hoe beter.

Stap 5

Verwijder ook uit autorun alle programma's die u niet gebruikt. Ze hangen meestal in het dienblad bij de klok. Kijk maar naar hun instellingen, meestal staat er "Automatisch uitvoeren met Windows" - schakel dit selectievakje uit zodat onnodige programma's u niet meer lastig vallen.

Aanbevolen: