Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Achterhalen?
Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Achterhalen?
Video: VIDEOKAARTEN UITVERKOCHT? Deze kun je nog WEL kopen! | TechTime 2024, Mei
Anonim

In moderne computers is de videokaart een van de belangrijkste elementen. Vooral de videokaart en zijn kracht zijn belangrijk voor gamers, artiesten en fotografen. De videokaart of videoprocessor is verantwoordelijk voor het verwerken van afbeeldingen, texturen en verschillende visuele belastingen. U kunt het volume op verschillende manieren achterhalen.

Hoe het geheugen van een videokaart te achterhalen?
Hoe het geheugen van een videokaart te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Als uw besturingssysteem Windows XP is, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u "weergave-opties", "opties" en "videoadapter". De regel "Videogeheugen in gebruik" - dit is het videokaartgeheugen. Ook hier vindt u een regel als "Beschikbaar grafisch geheugen" - deze parameter voegt het fysieke geheugen van de videokaart toe aan het videogeheugen van het virtuele systeem, dat veel zwakker werkt dan het fysieke, maar door de processor en RAM wordt toegewezen aan grafische afbeeldingen in games en tijdens videobewerking verbeteren.

Stap 2

Is uw besturingssysteem Windows Vista of Windows 7? Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, selecteer "Schermresolutie" in de lijst die verschijnt, klik op de link "Geavanceerde instellingen". Vervolgens ziet u lijnen die lijken op Windows XP.

Stap 3

Geschikt als u de totale hoeveelheid videogeheugen wilt weten, d.w.z. het totale geheugen van de videokaart (fysiek videogeheugen aangegeven door de fabrikant, plus virtueel geheugen, dat meestal 2-2,5 keer meer is dan fysiek geheugen). Klik op de Start-knop op het bureaublad, selecteer Alle programma's, Accessoires. Daar vindt u de snelkoppeling Uitvoeren. Klik erop en voer in de regel die verschijnt "dxdiag" in (zonder aanhalingstekens) en klik vervolgens op "OK". U krijgt de DirectX Computer Diagnostic Tool te zien.

Selecteer het tabblad "Weergave" en u ziet het resultaat. Het bevat ook de DirectX-mogelijkheden van uw videokaart, waardoor u kunt zien hoe up-to-date uw videokaart is op het gebied van grafische versnelling, evenals andere nuttige informatie over het stuurprogramma van de videokaart.

Aanbevolen: