Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Controleren
Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Controleren

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Controleren

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Controleren
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Iedereen weet dat we bij het kopen van een videokaart in een winkel kunnen rekenen op een bepaalde periode, waarin we de mogelijkheid hebben om de videokaart onder garantie terug te sturen, mochten er zich plotseling problemen voordoen. Maar wat als je een videokaart uit de hand koopt? Dan wordt het problematisch om een nieuwe aanwinst terug te sturen. Door de onderstaande instructies te volgen, kunt u tot op zekere hoogte problemen voorkomen.

Hoe het geheugen van een videokaart te controleren
Hoe het geheugen van een videokaart te controleren

Noodzakelijk

FurMark-programma

instructies:

Stap 1

Er zijn veel programma's om computerhardware te testen. Maar ze verschillen allemaal in de kwaliteit van de resultaten. Het FurMark-programma heeft een zekere reputatie opgebouwd en veel ervaren testers gebruiken het. Wanneer u met dit programma test, moet u de donut draaien totdat de temperatuurgrafiek op een vlak gebied uitkomt.

Stap 2

Dienovereenkomstig, als er tijdens het testen geen artefacten werden onthuld en er geen bevriezingen waren, kunnen we met enige zekerheid zeggen dat de stabiliteit van de videokaart normaal is. Het is waar, zoals u begrijpt, dit vertrouwen kan niet honderd procent zijn.

Stap 3

Het is beter om het geheugen van de videoadapter apart te testen, als extra controle. Het VMT-programma is geschikt voor deze test. Over het algemeen geldt: hoe meer tests, hoe meer vertrouwen je kunt zeggen over hoe goed de gekochte videokaart is.

Stap 4

De stabiliteit van de videokaart is afhankelijk van de temperatuur tot waar deze tijdens gebruik opwarmt. Voor videokaarten die zich in de lagere en middelste categorie bevinden, wordt de temperatuur als normaal beschouwd binnen 80 ° C. Voor zogenaamde elite-adapters gaat deze lat nog een paar graden omhoog. In ieder geval wordt het overschrijden van de 90 ° C-markering als abnormaal beschouwd. De enige uitzonderingen zijn zeer krachtige grafische versnellers. Natuurlijk wordt een videokaart alleen voor de huidige tijd als krachtig beschouwd. Na verloop van tijd wordt alles achterhaald en het is veilig om te zeggen dat deze videokaart niet als krachtig zal worden beschouwd.

Aanbevolen: