Hoe Wachtwoorden Voor Mappen In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Wachtwoorden Voor Mappen In Te Stellen
Hoe Wachtwoorden Voor Mappen In Te Stellen

Video: Hoe Wachtwoorden Voor Mappen In Te Stellen

Video: Hoe Wachtwoorden Voor Mappen In Te Stellen
Video: Hoe stel je een sterk wachtwoord in? 2024, April
Anonim

Als u een computer gebruikt waartoe u niet alleen toegang heeft, heeft u er zeker over nagedacht hoe u deze of gene map met belangrijke documenten kunt beveiligen met een wachtwoord. Zodat niemand anders dan u het kan openen, zijn er verschillende manieren om een wachtwoord voor een map in te stellen.

Hoe wachtwoorden voor mappen in te stellen
Hoe wachtwoorden voor mappen in te stellen

instructies:

Stap 1

Maak je eigen account aan met een wachtwoord op je besturingssysteem. Houd er rekening mee dat het bestandssysteem van het medium waarop de gewenste partitie zich bevindt NTFS moet zijn. Selecteer vervolgens de gewenste map, klik met de rechtermuisknop om het menu te openen, ga naar "Eigenschappen", klik op het tabblad "Toegang" en plaats een vinkje bij het item "Deel deze map opheffen". Bevestig vervolgens het wachtwoordverzoek, voer het in en sla het op.

Stap 2

Een wachtwoord instellen voor een map met behulp van het WinRar-programma. Deze methode vereist minder manipulatie, maar het kan iets langer duren dan de vorige als de vereiste map groot is. Plaats de gewenste map in het archief met behulp van het WinRar-programma: klik met de rechtermuisknop op de map, vervolgens "Toevoegen aan archief", het tabblad "Geavanceerd" en "Wachtwoord instellen".

Stap 3

Map wachtwoordbeveiliging met behulp van software. Het handigste en daarom populaire programma hiervoor is Hide Folders. Hiermee kunt u een wachtwoord instellen voor zowel een map als een afzonderlijk bestand in het Windows-besturingssysteem (besturingssysteem). Daarnaast heeft dit programma verschillende andere handige functies, zoals een functie om het per ongeluk verwijderen van gegevens te voorkomen. Hide Folders werkt in NTFS-, FAT32- en FAT-bestandssystemen. Dit programma is echter betaald en is slechts dertig dagen geldig zonder registratie. Aan de andere kant, als uw besturingssysteem Windows 9 * / Me is, is er een optie om de gratis versie te installeren.

Aanbevolen: