Hoe Windows-wachtwoorden Opnieuw In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows-wachtwoorden Opnieuw In Te Stellen
Hoe Windows-wachtwoorden Opnieuw In Te Stellen

Video: Hoe Windows-wachtwoorden Opnieuw In Te Stellen

Video: Hoe Windows-wachtwoorden Opnieuw In Te Stellen
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, Mei
Anonim

Het op nul stellen of opnieuw instellen van een wachtwoord in verschillende versies van Windows-besturingssystemen blijft een van de meest populaire procedures. De noodzaak om een dergelijke operatie uit te voeren kan verschillende oorzaken hebben: van het verlies van het beheerderswachtwoord tot de impact van malware. De taak wordt opgelost door de standaardmiddelen van de OC zelf.

Hoe Windows-wachtwoorden opnieuw in te stellen
Hoe Windows-wachtwoorden opnieuw in te stellen

instructies:

Stap 1

Start het computersysteem opnieuw op en ga naar de veilige opstartmodus door de functietoets F8 ingedrukt te houden (voor Windows XP). Specificeer het item "Veilige modus" in het venster "Geavanceerde opties …" dat wordt geopend, met behulp van de pijltoetsen en selecteer uw versie van het besturingssysteem.

Stap 2

Bevestig uw keuze door op de functietoets Enter te drukken en gebruik het beheerdersaccount in het nieuwe dialoogvenster. Voer de wachtwoordwaarde (indien aanwezig) in het overeenkomstige veld in en autoriseer de uitvoering van de geselecteerde actie door op de Enter-toets te drukken. Bevestig de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op de knop OK te klikken (voor Windows XP).

Stap 3

Start Windows 7 op vanaf de installatieschijf en sla het eerste dialoogvenster met regionale instellingen over door op Volgende te klikken. Specificeer de optie "Systeemherstel" in het volgende venster en bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken. Gebruik de opdracht Opdrachtprompt in het nieuwe dialoogvenster en voer de waarde regedit in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in.

Stap 4

Autoriseer het hulpprogramma Register-editor om uit te voeren door op Enter te drukken en de HKEY_LOCAL_MACHINE-sleutel te selecteren. Open het menu Bestand van het bovenste servicepaneel van het editorvenster en selecteer de opdracht Load Hive.

Stap 5

Open de schijf met de OC-bestanden en zoek het SAM-bestand op:

stationsnaam: / Windows / System32 / config.

Geef een willekeurige naam aan de geïmporteerde sectie en laad deze.

Stap 6

Vouw de tak HKLM / 888 / Setup uit en vouw de CmdLine-sleutel uit door te dubbelklikken. Voer cmd.exe in en bevestig de wijziging door op OK te klikken. Vouw ook de parameter SetupType uit en wijzig de sleutelwaarde van 0 in 2. Autoriseer de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Stap 7

Pas de aangebrachte wijzigingen toe door uw computer opnieuw op te starten en op de standaard manier in te loggen. Keer terug naar het venster Opdrachtprompttool en voer een waarde in

net user account_name wanted_new_password

in het tekstvak van de opdrachtinterpreter om het oude wachtwoord opnieuw in te stellen. Autoriseer de gewenste actie door op de functietoets Enter te drukken (voor Windows 7).

Aanbevolen: