Hoe Wachtwoorden In Te Stellen In Opera

Inhoudsopgave:

Hoe Wachtwoorden In Te Stellen In Opera
Hoe Wachtwoorden In Te Stellen In Opera

Video: Hoe Wachtwoorden In Te Stellen In Opera

Video: Hoe Wachtwoorden In Te Stellen In Opera
Video: How to view saved passwords in Opera Browser | Passwords saved in Opera Browser 2024, Mei
Anonim

Opera heeft een ingebouwde component genaamd "Password Manager" in recente browserversies. Het controleert het invullen van formulieren op webpagina's door de gebruiker en bepaalt de velden die in de formulieren worden gebruikt om de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren. Bij het verzenden van gegevens naar de server biedt dit onderdeel aan om deze op te slaan, zodat deze niet elke keer dat hetzelfde formulier wordt ingevuld handmatig hoeft in te voeren. De gebruiker heeft enkele mogelijkheden om het werk van de "Password Manager" te verstoren, hoewel er zeer weinig instellingen beschikbaar zijn.

Hoe wachtwoorden in te stellen in Opera
Hoe wachtwoorden in te stellen in Opera

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Wanneer u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de eerste keer invoert, kunt u opdracht geven om dit paar op te slaan voor de bekeken pagina - de browser toont een overeenkomstige uitnodiging bovenaan de pagina wanneer u op de verzendknop klikt. Klik in de strip die verschijnt op de knop "Opslaan" zodat de browser de ingevoerde gegevens versleutelt en in de opslag op de computerschijf plaatst. Als u de volgende keer op deze pagina op de toetscombinatie Ctrl + Enter drukt, zal "Password Manager" deze voor u in de vereiste formuliervelden invoeren en op de knop voor het verzenden van gegevens klikken.

Stap 2

In dezelfde strip is er een knop "Nooit" - gebruik deze om de modus voor het opslaan van wachtwoorden uit te schakelen. De login-wachtwoordparen die al naar de schijf zijn geschreven, worden niet verwijderd, maar de browser stelt geen vragen meer over het opslaan van nieuwe.

Stap 3

Om de uitgeschakelde "Password Manager" opnieuw te activeren, gebruikt u het hoofdvenster met browserinstellingen. Om toegang te krijgen, drukt u op Ctrl + F12 of selecteert u Algemene instellingen in het gedeelte Instellingen van het Opera-menu. De instelling "Wachtwoordbeheer inschakelen" is op het tabblad "Formulieren" geplaatst - vink het selectievakje aan en klik op de knop OK.

Stap 4

U heeft de mogelijkheid om één of het vereiste aantal opgeslagen login-wachtwoordparen uit de volledige lijst te verwijderen. Toegang tot deze lijst wordt geopend door de knop "Wachtwoorden" die zich rechts van de knop bevindt die is beschreven in de vorige stap van de installatie - klik erop en voer in het zoekveld de naam in van het domein waarvan u de autorisatiegegevens wilt verwijderen. Er kunnen per site meerdere wachtwoorden zijn, een volledige lijst hiervan kan worden geopend door op het driehoekje voor de domeinnaam te klikken. Markeer de vereiste login (wachtwoorden worden hier vanwege vertrouwelijkheid niet weergegeven) en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 5

Gebruik het dialoogvenster Persoonlijke gegevens verwijderen voor een volledige opschoning van de wachtwoordopslag. Het wordt opgeroepen via het browsermenu - open het en selecteer "Persoonlijke gegevens verwijderen" in het gedeelte "Instellingen". U ziet een tot een minimale versie van het dialoogvenster en voor een volledige lijst met beschikbare instellingen klikt u op het label "Gedetailleerde instellingen". Vink het vakje aan naast "Verwijder opgeslagen wachtwoorden" en vink alle andere instellingen aan, zodat u niets belangrijks verliest tijdens het opschoningsproces. Klik vervolgens op de knop "Verwijderen".

Aanbevolen: