Hoe Kun Je Wachtwoorden Op Mappen Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Kun Je Wachtwoorden Op Mappen Zetten
Hoe Kun Je Wachtwoorden Op Mappen Zetten

Video: Hoe Kun Je Wachtwoorden Op Mappen Zetten

Video: Hoe Kun Je Wachtwoorden Op Mappen Zetten
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, Mei
Anonim

In besturingssystemen van de Linux-familie hoeft u geen extra programma's te installeren om een wachtwoord voor bestanden of mappen in te stellen, zoals bij Windows wel het geval kan zijn. Het is voldoende om de toegangsrechten van gebruiker naar beheerder te wijzigen.

Hoe kun je wachtwoorden op mappen zetten
Hoe kun je wachtwoorden op mappen zetten

Noodzakelijk

Terminal-software

instructies:

Stap 1

De meeste distributies van Linux-besturingssystemen bevatten het programma Terminal of Virtual Terminal. Een manier om bescherming aan de gewenste mappen toe te voegen, is door de machtigingen te wijzigen. In vergelijking met systemen van de Windows-familie is de gebruiker gelijk aan de waarde User en is de beheerder gelijk aan Root. Dit betekent dat de belangrijkste taak is om de gebruikersrechten te wijzigen in Root.

Stap 2

"Terminal" wordt gestart met de sneltoets Ctrl + alt="Afbeelding" + T of door op de overeenkomstige sneltoets in het menu "Toepassingen" te klikken. Voer in het programmavenster de volgende regel in en druk op de knop Enter: sudo chown root: root / home / dmitriy / papka. Voer vervolgens het volgende commando in: sudo chmod 600 / home / dmitriy / papka.

Stap 3

Bij het invoeren van opdrachten moet u weten welke acties u onderneemt. Sudo - voer een opdracht in met superuser-rechten. Het bestandspad begint met een "/"-teken, wat de hoofdmap betekent. In plaats van dmitriy moet u de naam van uw account invoeren, bijvoorbeeld maksim of dinar. Nadat u de eerste regel hebt ingevoerd, moet u het superuser-wachtwoord invoeren. Houd er rekening mee dat u het aantal ingevoerde tekens niet ziet (er zijn geen sterretjes).

Stap 4

Je kunt ook speciale software gebruiken om meerdere mappen te versleutelen, namelijk Cryptkeeper. Om het te installeren, voert u de volgende regel in het venster "Terminal" in: sudo apt-get install cryptkeeper. Daarna verschijnt het bijbehorende pictogram in het paneel. Klik op het pictogram om alle opties voor deze applet te bekijken.

Stap 5

Het grootste pluspunt is dat om deze applicatie correct te laten werken, het niet nodig is om superuser-rechten te gebruiken. Het toevoegen van een wachtwoord aan een map doet u door de map te koppelen aan een speciale zone waarvoor u een wachtwoord toewijst. U kunt een map met één klik ontkoppelen.

Aanbevolen: