Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Verhogen?
Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Verhogen?
Video: Hoe je de snelheid van Bridge eenvoudig verhoogt 2023, Maart
Anonim

Bij het aanpassen van de parameters van een personal computer is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de harde schijf. De trage werking van de harde schijf heeft een negatieve invloed op de prestaties van de pc als geheel.

Hoe de snelheid van de harde schijf te verhogen?
Hoe de snelheid van de harde schijf te verhogen?

Noodzakelijk

Toegang tot pc-instellingen

instructies:

Stap 1

U moet beginnen met het configureren van de instellingen van de harde schijf voordat u het besturingssysteem installeert. Selecteer het bestandssysteemtype voor elke partitie op de harde schijf. Als u Windows XP installeert, formatteer dan de systeempartitie naar FAT32. Vreemd genoeg is dit bestandssysteem perfect geschikt om voortdurend informatie te overschrijven. Dit zal de prestaties van uw computer enigszins verbeteren.

Stap 2

Nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, opent u het menu "Deze computer" en gaat u naar de eigenschappen van een willekeurig deel van de harde schijf. Open het tabblad "Algemeen" en zoek het item "Sta indexering van de inhoud van bestanden op deze schijf toe". Schakel het selectievakje naast dit item uit. Klik op de knop Toepassen en selecteer Voor alle bestanden en submappen. Bevestig de start van het proces van het wijzigen van de parameters van de harde schijf.

Stap 3

Voer een vergelijkbare configuratie uit voor de rest van de partities op de harde schijf. Als u een apart volume hebt dat is bedoeld voor het opslaan van de afbeelding van het besturingssysteem, is het beter om de parameters ervan ongewijzigd te laten.

Stap 4

Defragmenteer alle partities op uw harde schijf. Als u met een relatief nieuwe computer werkt, gebruik dan standaard Windows-systeemtools. Open de eigenschappen van een willekeurige harde schijfpartitie en ga naar het tabblad "Service".

Stap 5

Klik op de knop Defragmentatie uitvoeren. Selecteer in het geopende menu de gewenste partitie van de harde schijf en klik op de knop Schijf analyseren. Nadat de analyse van de volumes is voltooid, selecteert u de vereiste lokale schijven en klikt u op de knop "Defragmenteren". Wacht tot deze procedure is voltooid. Schakel de computer niet uit terwijl het hulpprogramma actief is.

Stap 6

Keer terug naar het tabblad Service en klik op de knop Nu controleren. Activeer het item "Controleer en repareer slechte sectoren" en klik op de knop "Start". Start uw pc opnieuw op nadat u alle bovenstaande procedures hebt voltooid.

Populair per onderwerp