Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Controleren?
Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Controleren?

Video: Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Controleren?

Video: Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Controleren?
Video: Harde schijf controleren in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Voor het testen van harde schijven zijn veel gratis en betaalde programma's ontwikkeld. HDD Scan is een gratis programma voor Windows, waarmee u S. M. A. R. T-indicatoren kunt bekijken, de harde schijf kunt controleren op slechte sectoren en ook de snelheidskenmerken van de snelheid van de harde schijf in een grafische weergave kunt zien.

Hoe de snelheid van de harde schijf te controleren?
Hoe de snelheid van de harde schijf te controleren?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - HDD-scanprogramma.

instructies:

Stap 1

Download HDD-scansoftware. Het hoeft niet te worden geïnstalleerd. Het installatieprogramma is te vinden op de officiële website van de ontwikkelaar hddscan.com. Sla het gedownloade programma op in de map Programma's voor toekomstig gebruik en voer de toepassing uit door te dubbelklikken op het opstartbestand.

Stap 2

Controleer in het hoofdvenster van het programma in de sectie Sourse Disk of de juiste harde schijf is geselecteerd. U kunt de gegevens van S. M. A. R. T zien door op de gelijknamige knop hieronder te klikken. U kunt de decodering van deze attributen gemakkelijk vinden op internet.

Stap 3

Klik in het gebied Proces op de knop Start om de schijf te controleren. Start LBA is de eerste sector van de cheque en End LBA is de laatste sector. Tijdens het verificatieproces wordt het tabblad Kaart gevuld met gekleurde vierkanten die sectoren vertegenwoordigen. Zodra alle ruimte is gevuld met dergelijke vierkanten, zal het systeem u automatisch laten weten dat de computer de snelheid van de harde schijf volledig heeft gecontroleerd.

Stap 4

Ga naar het tabblad Kaart om een grafiek van de snelheid van de harde schijf te zien. Het kan verschillen afhankelijk van het sectorgebied dat momenteel wordt getest. Het programma biedt ook aan om het geluid van de harde schijf aan te passen, sectorscangegevens weer te geven in de vorm van een rapport en enkele andere functies. HDD Scan is vrij eenvoudig te gebruiken en is zeker de moeite waard om in uw gereedschapskist voor computeronderhoud te hebben.

Stap 5

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om de snelheid van een harde schijf op een pc te controleren, omdat het voldoende is om de juiste software te downloaden en een paar eenvoudige bewerkingen uit te voeren. Wees echter voorzichtig, want oneigenlijk gebruik van dergelijke programma's kan het hele systeem kapot maken.

Aanbevolen: