Een Printer Instellen

Inhoudsopgave:

Een Printer Instellen
Een Printer Instellen

Video: Een Printer Instellen

Video: Een Printer Instellen
Video: Vu0026A Hoe installeer ik een WiFi printer 2024, Mei
Anonim

Lange tijd zijn printers een onderdeel van ons leven geworden. Ze zijn te vinden in elk kantoor en in veel huizen. Maar de printer kan niet zelfstandig worden gebruikt; om te kunnen werken, moet deze zijn aangesloten op een computer.

Een printer instellen
Een printer instellen

Noodzakelijk

USB-kabel

instructies:

Stap 1

De meeste printers worden niet geleverd met een USB-kabel, die nodig is om de printer op een computer aan te sluiten, dus zorg ervoor dat u er van tevoren een aanschaft. Het moet een lengte hebben van 1,8 m of 3 m. Lange kabels van 5 m werken niet met alle printers, dus u kunt ze beter niet gebruiken.

Stap 2

Nadat u de printer heeft uitgepakt, moet u een cartridge plaatsen (of cartridges, als de printer inkjet is). Haal de cartridge uit de verpakking, verwijder eventuele beschermende tape of papier van de cartridge en installeer deze in de printer. Lees meer over hoe u dit doet in de instructies.

Stap 3

Plaats de driverschijf in uw optische drive. Autorun werkt en er verschijnt een menu (als autorun is uitgeschakeld, gaat u naar de schijf en voert u autorun.exe of setup.exe uit). Het autorun-menu voor verschillende printers kan verschillen, u moet een keuze maken uit de aangeboden opties om de stuurprogramma's te installeren. Als de stuurprogramma's om de een of andere reden niet in de kit zijn opgenomen, kunt u ze rechtstreeks downloaden van de website van de fabrikant.

Stap 4

Wanneer het installatieprogramma de benodigde bestanden kopieert, zal het aanbieden om de printer op de computer aan te sluiten. Pak een USB-kabel en sluit de vierkante connector aan op de printer en de rechthoekige connector op de computer. Zet vervolgens de printer aan. De computer zal het detecteren en doorgaan met de installatie.

Stap 5

Als de printer een laserprinter is, wordt u gevraagd een testpagina af te drukken. Nadat het is afgedrukt, kunt u aan de slag. Als de printer inkjet is, moet u deze kalibreren voordat u aan het werk gaat. De printer drukt kleine tekeningen af en vervolgens moet u de resultaten op de computer invoeren die het meest lijken op de afgedrukte tekening. Na het voltooien van de kalibratie is de printer klaar voor gebruik.

Aanbevolen: