Een Draadloze Printer Instellen

Inhoudsopgave:

Een Draadloze Printer Instellen
Een Draadloze Printer Instellen

Video: Een Draadloze Printer Instellen

Video: Een Draadloze Printer Instellen
Video: Uw HP+ printer instellen op een draadloos netwerk met HP Smart voor iOS-apparaten | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Sommige moderne multifunctionele apparaten en printers kunnen met draadloze netwerken werken. Met deze technologie kunt u een thuis- of kantoornetwerk creëren met behulp van mobiele pc's, die elk toegang hebben tot een afdrukapparaat.

Een draadloze printer instellen
Een draadloze printer instellen

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

Voordat u een draadloze printer aanschaft, moet u ervoor zorgen dat het geselecteerde apparaat werkt in combinatie met de router of Wi-Fi-adapter die u gebruikt. Dit is een zeer belangrijke stap omdat veel Wi-Fi-MFP's verbinding kunnen maken met smalle netwerken.

Stap 2

Sluit de printer aan op netstroom. Wacht even totdat het apparaat volledig is geladen. Zorg ervoor dat uw draadloze toegangspunt in de juiste modus staat.

Stap 3

Zoek de knop Setup op het bedieningspaneel van de printer. Klik erop en selecteer "Netwerk". Wacht tot de lijst met beschikbare toegangspunten is gemaakt. Selecteer uw draadloze netwerk. Voer de beveiligingssleutel in.

Stap 4

Als de printer geen verbinding met het netwerk kon maken, drukt u een rapport af door het gewenste item in het menu Instellingen te selecteren. Dit zal u helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Stap 5

Voor sommige MFP's is Wi-Fi Protected Setup (WPS) vereist. Als u met een dergelijk apparaat te maken heeft, drukt u op de WPS-knop op de printer. Hiervoor kan een balpen of potlood nodig zijn.

Stap 6

Druk op de vergelijkbare knop op het gebruikte toegangspunt. Wacht even totdat de verbinding tussen de MFP en de router is voltooid.

Stap 7

Maak nu verbinding met de printer vanaf uw laptop of desktopcomputer. Open het menu "Start" en selecteer "Apparaten en printers". Klik op de knop "Apparaat toevoegen" als de MFP niet wordt weergegeven in de lijst die verschijnt.

Stap 8

Wacht op de definitie van nieuwe netwerkapparatuur. Selecteer het met de linkermuisknop en klik op de knop "Voltooien". Nadat u de draadloze MFP met succes hebt toegevoegd, kunt u de functionaliteit testen door een beschikbare teksteditor te starten.

Aanbevolen: