Waarom De Laptop Geen Wifi-netwerken Meer Ziet

Inhoudsopgave:

Waarom De Laptop Geen Wifi-netwerken Meer Ziet
Waarom De Laptop Geen Wifi-netwerken Meer Ziet

Video: Waarom De Laptop Geen Wifi-netwerken Meer Ziet

Video: Waarom De Laptop Geen Wifi-netwerken Meer Ziet
Video: Waarom je geen openbare WiFi meer moet gebruiken - EDITIE NL 2024, April
Anonim

Laptops zijn een erg handig type computer, maar helaas hebben ze een aantal nadelen en kunnen ze vaak verschillende netwerkproblemen hebben.

Waarom de laptop geen wifi-netwerken meer ziet
Waarom de laptop geen wifi-netwerken meer ziet

De meest voorkomende laptopproblemen zijn het instellen van en verbinding maken met wifi-netwerken. Voordat u doorgaat met mogelijke oplossingen voor dit specifieke probleem, moet u daarom eerst controleren of de verbinding zelf correct is geconfigureerd of niet.

Wat is de reden?

Het probleem kan bijvoorbeeld zitten in de router die door de gebruiker wordt gebruikt, of in het besturingssysteem zelf. De meest voorkomende redenen waarom wifi niet wordt weergegeven of niet wordt gezien door een laptop, kunnen te wijten zijn aan het feit dat: de wifi-router is vastgelopen of niet is geconfigureerd, er verschillende problemen kunnen zijn met het apparaat dat verbinding maakt met wifi Fi, internettoegang wordt geblokkeerd door een firewall of antivirus en DHCP op de router geeft geen IP-adres af.

Probleemoplossen

Om de oorzaak te achterhalen en vervolgens het probleem op te lossen, moet u de router controleren. Start hiervoor de router opnieuw op en kijk of het netwerk in de lijst wordt weergegeven. Als dit nog niet is gebeurd, moet u de netwerkkabel loskoppelen van de router en deze opnieuw in de overeenkomstige connector op de laptop plaatsen.

Hiermee kunt u controleren of internet wel of niet van de provider komt. Als internet niet binnenkomt, ligt de zaak rechtstreeks bij de serviceprovider, anders moet de router worden geconfigureerd. Om het te configureren, moet u naar het adres 192.168.1.1 of 192.168.0.1 gaan, afhankelijk van het routermodel.

Als alles in orde is in de instellingen, moet je de stuurprogramma's voor de netwerkadapter bijwerken of installeren. U kunt ze gemakkelijk op internet vinden, maar hiervoor moet u het model weten. Open hiervoor het "Configuratiescherm" en selecteer "Apparaatbeheer" in het menu. In de lijst moet u het item "Netwerkadapters" vinden. Hier ziet u een lijst met alle netwerkapparaten die op uw computer werken en om Wi-Fi te vinden, moet u het item selecteren waar de zin "Draadloos apparaat …" aanwezig is. Na het zoeken en installeren van alle stuurprogramma's zouden Wi-Fi-netwerken moeten worden weergegeven.

In het geval dat geen van deze methoden heeft geholpen om het dringende probleem op te lossen, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks bij het apparaat zelf, dat probeert het draadloze netwerk te vinden en er verbinding mee te maken. Om dit te testen, kunt u een goedkope USB Wi-Fi-adapter kopen of er een van een vriend halen en op uw laptop installeren. Als dit echt het probleem was, zal het draadloze netwerken detecteren.

Aanbevolen: