Het Bestandssysteem Op Een USB-flashstation Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Bestandssysteem Op Een USB-flashstation Wijzigen
Het Bestandssysteem Op Een USB-flashstation Wijzigen

Video: Het Bestandssysteem Op Een USB-flashstation Wijzigen

Video: Het Bestandssysteem Op Een USB-flashstation Wijzigen
Video: Hoe formatteer ik een USB-stick in Windows? - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, Mei
Anonim

De flashopslagcapaciteit is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Een paar jaar geleden had een draaiende flashdrive een capaciteit van enkele honderden megabytes. Tegenwoordig kun je voor hetzelfde geld een flashdrive kopen met een volume van 8-32 gigabyte. In de regel wordt een flashstation al geformatteerd verkocht. Maar wat is het bestandssysteem op de schijf? Verschillende bestandssystemen hebben verschillende mogelijkheden. FAT-16 ondersteunt bijvoorbeeld geen grote bestanden. En met EXT-2 zullen vensters niet kunnen werken. Daarom blijft er soms niets anders over dan het bestandssysteem op de flashdrive te wijzigen in het meest functionele en vaak gebruikte systeem.

Het bestandssysteem op een USB-flashstation wijzigen
Het bestandssysteem op een USB-flashstation wijzigen

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows 2000 en hoger

instructies:

Stap 1

Maak een tijdelijke map op uw harde schijf. De catalogus kan op elke handige manier worden gemaakt. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een bestandsbeheerder te gebruiken. In de meeste bestandsbeheerders wordt de map gemaakt door op de F7-toets te drukken. Nadat u op F7 hebt gedrukt, wordt u gevraagd om de naam van de aan te maken directory. Vul uw naam in. Een directory met dezelfde naam mag niet bestaan in de huidige directory.

Stap 2

Kopieer de volledige inhoud van de flashdrive naar een tijdelijke map. Selecteer alle mappen en bestanden op de verwisselbare schijf in bestandsbeheer. Druk op de F5-toets of selecteer het juiste item in het menu. Er verschijnt een dialoogvenster waarin de doelmap wordt aangegeven. Druk in het dialoogvenster op de OK-knop of druk op de Enter-toets. Wacht tot het einde van het kopieerproces.

Stap 3

Open het dialoogvenster voor schijfindeling. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op uw bureaublad. Selecteer "Openen" in het vervolgkeuzemenu. Zoek uw flashstation in de lijst met stations. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Selecteer "Formaat" in het menu dat verschijnt.

Stap 4

Formatteer de flashdrive met het juiste bestandssysteem. Selecteer in het dialoogvenster voor schijfformattering het gewenste bestandssysteemtype in de vervolgkeuzelijst "Bestandssysteem". Geef in het veld "Volumelabel" het schijflabel op. Klik op de knop "Start" en wacht tot het formatteringsproces is voltooid. Klik op de knop Sluiten.

Stap 5

Kopieer de bestanden van de tijdelijke map op uw harde schijf terug naar uw flashstation. Open de eerder gemaakte tijdelijke map in het bestandsbeheerpaneel. Selecteer alle inhoud. Open in een ander deelvenster uw nieuw geformatteerde flashdrive. Ga naar het tijdelijke directorypaneel. Druk op de F5-toets. Bevestig om te beginnen met kopiëren. Wacht tot het einde van het kopieerproces.

Aanbevolen: