Hoe Het Bestandssysteem Op De Harde Schijf Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandssysteem Op De Harde Schijf Te Wijzigen
Hoe Het Bestandssysteem Op De Harde Schijf Te Wijzigen

Video: Hoe Het Bestandssysteem Op De Harde Schijf Te Wijzigen

Video: Hoe Het Bestandssysteem Op De Harde Schijf Te Wijzigen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Maart
Anonim

Elk type bestandssysteem op de harde schijf is op zijn eigen manier uniek. De meest populaire typen, NTFS en FAT32, hebben een aantal verschillen. Soms heb je een specifiek bestandssysteem nodig voor een harde schijfpartitie.

Hoe het bestandssysteem op de harde schijf te wijzigen
Hoe het bestandssysteem op de harde schijf te wijzigen

Noodzakelijk

Partitiebeheer, Windows-schijf

instructies:

Stap 1

Laten we meteen een belangrijk feit onthouden: je kunt het type bestandssysteem van een harde schijf of een van zijn partities niet wijzigen zonder ze eerst te formatteren. Die. in ieder geval moet u alle informatie die op deze schijf of partitie is opgeslagen, verwijderen.

Stap 2

Overweeg eerst een situatie waarin u het bestandssysteem van een schijf moet wijzigen voordat u het Windows-besturingssysteem installeert. Als we het hebben over de meest populaire soorten bestandssystemen, dan werkt het grootste deel van het besturingssysteem ermee.

Stap 3

Plaats uw Windows-installatieschijf en start uw computer. Druk op Del om het BIOS te openen. Open het menu Prioriteit opstartapparaat en stel uw schijf in als prioriteit voor het opstartapparaat. Selecteer Opslaan en afsluiten.

Stap 4

Voer het installatieprogramma van het besturingssysteem uit. Wacht tot het installatieproces het partitieselectiemenu bereikt. Dit is waar het plezier begint. Als u Windows XP installeert, selecteert u de partitie waarop het besturingssysteem wordt geïnstalleerd en stelt u in het volgende venster de parameter "Format to type" in, waarbij het woord type het type van het bestandssysteem betekent.

Stap 5

Als je te maken hebt met het installatieprogramma van Windows Vista of Seven, klik dan op de knop "Schijfinstallatie". Selecteer de partitie waarvan u het bestandssysteemtype wilt wijzigen en klik op de knop "Verwijderen". Klik nu op de knop "Maken" en specificeer vervolgens de grootte van de toekomstige lokale schijf en het type bestandssysteem.

Stap 6

Laten we nu eens kijken naar een voorbeeld van het wijzigen van het bestandssysteem van een partitie zonder Windows opnieuw te installeren. Download en installeer het Partition Manager-programma. Selecteer in het hoofdmenu van het programma "Launch Partition Manager". Boven aan het scherm ziet u een lijst met partities op de harde schijf. Klik met de rechtermuisknop op de partitie waarvoor u het bestandssysteem wilt wijzigen.

Stap 7

Selecteer "Bestandssysteem converteren". Geef de grootte van het cluster en het type van de toekomstige FS aan. Klik op de knop "Converteren".

Aanbevolen: