Hoe Het Bestandssysteem Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandssysteem Te Wijzigen
Hoe Het Bestandssysteem Te Wijzigen

Video: Hoe Het Bestandssysteem Te Wijzigen

Video: Hoe Het Bestandssysteem Te Wijzigen
Video: Een partitie aanmaken met fdisk in Linux 2024, April
Anonim

Vóór de komst van grote harde schijven en hun daaropvolgende snelle groei, werd het FAT32-bestandssysteem het vaakst gebruikt. Dit systeem is echter niet in staat om een partitie groter dan 32 GB op de harde schijf te maken. Het NTFS-bestandssysteem is vervangen.

Hoe het bestandssysteem te wijzigen
Hoe het bestandssysteem te wijzigen

instructies:

Stap 1

Een paar jaar geleden was het moeilijk voor te stellen dat iemand zou dromen van het maken van een partitie op een harde schijf groter dan 32 GB - het volume van de hele harde schijf kon deze grootte niet overschrijden! Tegenwoordig gebruiken maar weinig mensen het FAT32-bestandssysteem en kiezen ze NTFS als een handiger systeem. Als u om de een of andere reden het bestandssysteem van uw harde schijf of de partitie moet wijzigen, kunt u dit op een van de voor u geschikte manieren doen.

Stap 2

Het eenvoudigste is om op het pictogram "Deze computer" te klikken, de gewenste partitie te selecteren en met de rechtermuisknop op "Formatteren" te klikken. Daarna kunt u in het geopende dialoogvenster het gewenste bestandssysteem selecteren en door op "OK" te klikken, wijzigen. Let op: tijdens het formatteren worden alle bestanden in deze sectie verwijderd. Bovendien kunt u de schijfpartitie waarop u het besturingssysteem hebt niet formatteren - in de meeste gevallen is dit de C-schijf.

Stap 3

Om meer mogelijkheden te hebben bij het wijzigen van het bestandssysteem, is het de moeite waard om speciale programma's te gebruiken waarmee u het bestandssysteem kunt wijzigen, zelfs op de gebruikte systeemschijf met het geïnstalleerde besturingssysteem. Onder dergelijke programma's zijn Norton Partition Magic en Acronis DiskDirector populair.

Stap 4

Nadat u een van deze programma's hebt geïnstalleerd en op uw computer hebt uitgevoerd, ziet u de schijfpartities van uw computer voor u. U kunt elk van hen kiezen en de opdracht geven om het bestandssysteem te converteren, waarbij u het systeem kiest dat u nodig hebt. Om het bestandssysteem te wijzigen, moet het programma opnieuw worden opgestart en als u om de een of andere reden van gedachten verandert, kan alles worden geretourneerd voordat de computer opnieuw wordt opgestart.

Aanbevolen: